Dün tüm Aydın’ın yakından takip ettiği Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin Nazilli ziyareti vardı. Ben de izlenimler elde etmek için yakından takip ettim. Her şey Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan projelerin tanıtımına kadar çok iyiydi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 18 madde halinde hazırladığı ve acil eylem planı olarak kısa vadede yapılmasının elzem olduğunu söylediği projeleri tek tek anlatmaya başladı. Bu projeler yapılır, yapılmaz bilemem ama birçoğu yapılabilecek proje olduğu için önem sırası kişiye göre değişir ama yeterli gördüm.
Ama şimdi gelelim asıl konumuza. Ben başlıkta biraz naif olmak istedim ama ‘İHANET’ bile denebilir bu konu için ki toplantı salonundaki yüzde 95’inin söylediği de buydu. 18 projenin hepsi için yorumu olan AK Parti Aydın Milletvekili, sözde Nazillili Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Yeni Adliye Sarayı Projesi, Yeni Hükümet Konağı Projesi, Sosyal Donatı Projesi, Su Tahliye Boru Hatlarının Yenilenmesi Projesi, Geçiş Güzergahı Aydınlatma Projesi ve Nazilli Sümer Üniversitesi Projesi için sürekli bir engel arayışında olması herkesi şaşırttı. Hatta kendisi ile maalesef ki orada olan herkes dalga bile geçti. Yeni Adliye ve Yeni Hükümet Konağı için proje alanı sunan Başkan Özcan’ın sunumuna müdahale eden Milletvekili Erim, “Yeni binaya gerek yok. Cumhuriyet Parkından 5 dönüm veriversin Başkan” derken; kendisine “Olmaz efendim orası yeşil alan ve bölgenin önemli bir parkı” tepkisi üzerine ise Erim bu kez tüm salonun gülmesine neden olan; “O zaman Kaymakamlık konutunu yıkalım. Ben İsabeyli’de Kaymakam Beye bir villa bulurum” sözleriyle adeta vizyonunu gösterdi hem de mesleğini en iyi şekilde icra ettiğini hatırlattı. Bu sözler üzerine 2006 yılında yapılan ancak 2012’de kapatılan Adliyeler nedeniyle binaya sığmayan Adliyenin ihtiyaç olduğu söylendi. Bu kez mutabakatı göremeyen Mehmet Özhaseki, hele hele yine AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim tarafından kapatılarak Aydın’a sürülen ve şimdilerde de yok olan DSİ 21. Bölge Müdürlüğü Nazilli Erozyon ve Rüsubat Kontrolü Şube Müdürlüğü’nün olduğu alana TOKİ tarafından yapılması planlanan 139 konut yerine Sosyal Donatı Projesi’ne karşı çıkması ise daha çok dikkatimi çekti. Başkan Özcan’ın; “Sayın vekilim Kuyucak’a bile 500 konut yapılıyor. Merak etmeyin biz bu alana hem kapalı pazar yeri, hem ilçemiz için önemli olan fuar alanı hem de sosyal donatıları olan bir merkez yapacağız. TOKİ için yeni yer önerimiz var ve 500 ila 1000 adet konut sığacak şekilde vatandaşımızı daha çok memnun edebiliriz” dese de Milletvekili Erim’in uzun süren direnişi karşısında “Milletvekili Erim gibi projeye engel çıkanlar olabilir” diye Su Tahliye Boru Hatlarının Yenilenmesi Projesi ve Geçiş Güzergahı Aydınlatma Projesi’nde de verdiği eleştirel yanıtlar nedeniyle “ortak mutabakat sağlayıp öyle gelin” cevabı verdi. Nazilli Sümer Üniversitesi Projesi’nin Bekir Kuvvet Erim destekleyince önce bir şaşırdım acaba yine ne olacak derken merkezin İsabeyli olması için uğraşıp durunca dedim yine aynı senaryo. Sürekli muhalefet ve cevap verme yarışı halini görünce, eski Bakan Özhaseki de biraz kızdı. Kuvvet Erim’in en son; “Sayın Başkan siz söylersiniz diye bekledim ama Ödemiş-Beydağ yolu var. Sayın Bakanım burayı da işlesek karayolları müdürümüz buradayken” sözleri üzerine, Özhaseki; “Sayın vekilim konumuz Belediye çalışmalarıyla ilgili. O konuyu biz yapabiliriz. Belediye ile ne alakası var” diyerek tepki gösterdi.
Bu muhalefet hali, daha doğrusu her şeyin içinde olma çabası bence şehir için önemli projelere ket vurmaktan öteye geçmek değildir. CHP ve İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatları bile böyle muhalefet göstermezdi sayın milletvekili.
Ne diyeyim… Bekir Kuvvet Erim siz nerenin vekilisiniz merak ettim?