Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “kadına ve eşe karşı kasten öldürme” ve “tasarlayarak kasten öldürme” suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanık Hüseyin Derin, SEGBİS aracılığıyla mahkemeye katıldı.

Whatsapp Image 2026 05 21 At 17.52.12 (1)

SON SÖZÜNDE "PİŞMANIM" DEDİ

Sanık Derin savunmasında, olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade ederek, "“Yaptığım olay doğru değil. Vicdan olarak ızdırap çekiyorum. Ben eşimi öldürmeyi düşünmedim. Olay sırasında alkollüydüm. Tabancam görev tabancamdı. Akıl bilincimin dışında gelişen bir olay. Ben çok şeyler yaşadım. Allah kimseyi benim düştüğüm duruma düşürmesin. Kanun karşısında suç işledim ne ceza verirseniz razıyım” dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın eylemi önceden planladığına dair somut ve denetlenebilir bir delil bulunmadığını belirterek, “tasarlayarak öldürme” suçunun oluşmadığı yönünde görüş bildirdi. Savcılık, sanığın “kadına ve eşe karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını, tutukluluk halinin devamını talep etti.

Aydın'da yalnız ölüm!
Aydın'da yalnız ölüm!
İçeriği Görüntüle

Mahkeme heyeti, Hüseyin Derin hakkında kadına ve eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Görev silahını suçta kullandığı gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası 1/3 oranında arttırıldı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Whatsapp Image 2026 05 21 At 17.52.12

"KARAR ÖRNEK OLSUN"

Kararın ardından Burcu Derin'in ailesi gözyaşlarına boğuldu. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Burcu Derin'in kuzeni Meltem Altınel, "Adaletin yerini bulduğunu düşünüyoruz. Ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı. Kadınlara yapılan şiddetin, cinayetin durması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Şok geçirdik. Hiç kimsenin yaşamamasını dileyeceğimiz bir durum. Ailecek bağlarımız çok kuvvetlidir. Bizi çok derinden yaralayan acılardı. Hiçbir kadının bunu hak etmediğini düşünüyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Sanığın her cinayet işleyen insan gibi 'pişmanım' dediğini düşünüyorum. Pişmanlık böyle olmaz. 2 çocuk, 1 anne, 1 baba, bunların hiç birini geri getirmiyor. Mahkeme heyetinin kararını bundan sonraki kadın cinayetlerine model olduğunu düşünüyorum. Bir insan eşine, çocuklarının annesine ya da herhangi bir canlıya böyle bir şey yaptığında indirim almaması gerekiyor" dedi.

Muhabir: Mürvet Nazlı ALTINAYAR