Değerli okuyucular, hepinize yine yeniden merhaba. Hepimizin merakla beklediği genel seçimler bildiğiniz üzere geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşti. Açıklanan sandıklarla milletvekillerimiz belli olurken, Cumhurbaşkanı seçimleri ikinci tura kaldı. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı için partiler yeniden sahaya çıkarak çalışmaya başladı bile.

Gelelim Aydın’dan Ankara’ya giden milletvekillerine. Aydın için milletvekili dağılımı hepimizin tahmin ettiği gibi 4-3-1 oldu. 2018 seçimlerinde üç milletvekili çıkaran CHP’nin vekil sayısı 4’e yükselirken, geçtiğimiz dönem 4 vekil gönderen AK Parti bu sene 3 vekili Ankara’ya yolcu etti. İYİ Parti ise yine 1 milletvekili çıkararak tablo değiştirmedi.

Seçimler tamamlandı, çalışmalar bitti, eller sıkıldı, çalınmadık kapı bırakılmadı. Gelelim verilen sözlere. Ben daha önceki yazımda da bahsetmiştim, “14 Mayıs’tan sonra görüşelim” diye.

Geçtiğimiz dönem ki milletvekillerinden Bekir Kuvvet Erim haricinde geri kalan hiçbir vekilden Nazilli adına bir şey göremedik. Bunun başlıca sebeplerinden birisi zaten Erim’in Nazillili olmasıydı. Açık konuşmak gerekirse bu seçimde de tek umudumuz Mustafa Abak’tı. Ama maalesef onu Ankara’ya gönderemedik.

Velhasıl kelam, tahminimce Nazillililer olarak bizi zor bir süreç bekliyor. İlk 3 sırada yer alan ve Ankara’ya gitmeye hak kazanan milletvekillerinden bize bir hayır dokunacak mı hepimiz merakla bekliyoruz.

Meclis koltuğunu kapan Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen sözlerini tutacaklar mı ? Umarım tutarlar. Ne de olsa ortada verilmiş sözler, sözleri kayda alan kameralar, kayıtları ise yayınlayan gazeteler var :)))