Acı hissedebiliyorsan CANLISIN.
Başkasının acısını hissedebiliyorsan
İNSANSIN.Bundan tam bir yıl önce 6 Şubat sabahı çığlıklarla uyandık.
Acının ve çaresizliğin çığlıklarıydı onlar.
İncindik, üzüldük, kahrolduk.
Deprem bir çaresizlikmiş.
Deprem en acı felaketmiş.
Onu anladık.
Ölenlere rahmet olsun.
Kalanlara sabır ihsan olsun...*Nazilli'de Memleket Partisi'nden ilk Belediye Başkan adayı Ali Çetinkaya olarak açıklanmıştı. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Gamze Yolcu Metin olmuştu. Ancak Sayın Metin'in adaylıktan çekilmesi sonucu CHP adayı Ertuğrul Tetik oldu. Hafta sonunda yapılan aday tanıtım toplantısıyla Ak Parti Adayı da önceki dönemlerde de belediye başkanlığı yapan Esat Ergüler oldu.*Benim iyi bir BEŞİKTAŞK sevdalısı olduğumu bilmeyen çok azdır.
Geçenlerde Ak Parti'nin Aydın ilçe Belediye Başkanları'nın açıklanacağı günmüş.Adayların açıklanmasına 2-3 saat kala,
Demedi Demeyin EFSANE GERİ GELİYOR ! diye yazmıştım sosyal paylaşım platformlarından birine.Ben aslında o gün, Saat 19:00 gibi Beşiktaş'a gelmesi muhtemel efsane futbolcu Talisca transferi için "EFSANE GERİ GELİYOR"
Anlamında yazmıştım o yazıyı.Sen misin onu yazan ne telefonum sustu ne mesajlarım.Nazilli'den onlarca Ak Partili"DAHA BELLİ DEĞİL."
"SEN NEREDEN DUYDUN?"
"HELAL OLSUN."
"SEN BU İŞİ BİLİYORSUN"Gibi mesajlar yazıyor özelden.CHP 'liler ise tam tersi
"KİMSE ONA OY VERMEZ"
"SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ"Gibi cümleler yazıyor...Ne olduğunu anlayamadım.
Devrelerim yandı adeta.Meğer BEŞİKTAŞ'la ne kadar çok kişi ilgileniyormuş.' dedim kendi kendime.Ardından,
"Hadi geç kaldım." dedim ahaliye,Çünkü,
Ertesi gün Yenipazar DEVE GÜREŞİ beni bekliyordu."Kalın sağlıcakla." dedim takipçilerime.*Aylar öncesinden belirttiğim gibi, bu yerel seçimlerde siyasete ASLA bulaşmayacağıma kararlıyım.Siyasi arenada aktif rol almayacağımı da görüştüğüm ve siyaset sever büyüklerime de belirttim.
Ancak bu,
Görüş bildirmeyeceğim veya analiz yapmayacağım anlamına da gelmemelidir.Amerikalı bir komedyen siyaseti şöyle tarif etmiş.
Siyaset :
Birinin ayak parmaklarına topuğunla hızlıca basıp "Ahh" diye acı çeker gibi bağırmaktır.Siyasetin ayrıca;
Seçilince herkese üst perdeden bakıp, ekibini ve seçmenini yeri geldiğinde kuru bir mendil gibi buruşturup kenara atan bir olgu olduğunu gördüm, yaşadım.Siyaset artık, kuru kuru vaat ve seçilene koşulsuz biat ve itaat olmuş.
O da bizde maalesef yok!Bu aslında ne kadar acı değil mi?Siyasetin tek koşulu DEMOKRASİ olmalıdır.Çok seslilik yani, ancak çok sesliymiş gibi görünmek değil.2019 Nazilli Belediye seçimlerinden galip gelir gelmez,
Her şeyi hazır olan (pazarı dahil ) kalkınma projelerimiz olan Naz- KOOP uydurma bahanelerle hazırlık aşamasında rafa kaldırıldı.
Ama olsun.
Bir gün bir yiğit çıkagelir ve biz de hiçbir menfaat beklemeden çalıştığımız dosyayı veririz kendilerine. Nazilli'miz için.*Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu kaybedersin hem arkadaşını.
( Necip Fazıl)Hangi siyasi görüşten olursa olsun. Bir seçmen gurubu tarafından seçilip, yola çıktığın arkadaşlarını bile hiçe sayarak, çaktırmadan rakip partiye geçmek etik değildir.
Ona oy verenler açısından ONUR KIRICIDIR, İNCİTİCİDİR.
O işin helalliği emekçi kardeşlerimizin uzatılan mikrofondan helallik istemekle olmaz.Bir de bunun adına transfer diyorlar ya. Deli oluyor insan.
Kusura bakmayın ama onun adı siyaset değil, bambaşka bir şeydir.Sonra ne olur biliyor musunuz?
Son dakikaya kadar adayım sanırsınız, bir telefon gelir kalakalırsın öyle.Nazilli'de size son seçimde oy verenleri çok İNCİTTİNİZ...Sayın Başkan;
Konya'da Hukuk okurken MEVLANA'yı da okuyup anlasaydınız biraz, bu hallere düşmezdiniz.
Ne demiş Mevlana ?" İNCİTME! İncittiğin yerden İNCİNİRSİN "*İşte böyledir hayat.
Bir varsın, bir yoksun.
Asla incitmemek gerek.Sağlıcakla...