Son dönem Kadın Milli Voleybol takımımızdaki üstün performansıyla adından sıkça söz ettiren Melissa Vargas’ın hayatı da merak konusu. Melissa Vargas nereli gibi sorular sporseverler tarafından sıkça sorulmaktadır. Dünyaca ünlü voleybolcu Melissa Vargas hakkında merak edilenleri yanıtladık!

Melissa Vargas Nereli?

Melissa Vargas, dünya voleyboluna damga vuran bir isimdir. Vargas, Filenin Sultanları’nın ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nın pasör çaprazıdır. Küba asıllı Türk Voleybolcumuzun tam adı Melissa Teresa Vargas Abreu’dur. 

Sevilen sporcu Vargas hakkında oldukça fazla merak edilen detay vardır. Başarılı sporcu sahadaki performansı dışında saha dışındaki hayatı ile de merak konusudur. Melissa Vargas’ın annesi babası nereli en sık merak edilen konulardan biridir. Ünlü voleybolcunun milli takımda forma giymesi de Mellisa Vargas Türk mü sorusunu akıllara getirmektedir.

Melissa Vargas Nereli 2

Melisa Vargas nereli sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

Melissa Vargas aslen Küba'lıdır. 16 Ekim 1999'da Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğmuştur. Küba'da voleybola başlamış ve 12 yaşında Küba Milli Takımı'nda forma giymeye başlamıştır. 2016 yılında bir sezon Çekya'da oynadıktan sonra 2018 yılından beri Fenerbahçe Opet'te forma giymektedir. Bu biyografi ise sporseverlerin aklına melissa vargas nasıl mili takımda sorusunu getirmektedir.

Melissa Vargas 2021 yılında Türk vatandaşı olmuştur. Bu sayede Türk Kadın milli voleybol takımında forma giyebilmektedir.  Vargas şu anda hem Türkiye kadın milli voleybol takımında hem de Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı'nda pasör çaprazı mevkiinde oynamaktadır.

Melissa Vargas Nereli 4

Melissa Vargas'a Neden Malatyalı Deniyor?

Melissa Vargas Malatya bağlantısı ise sosyal medyada oldukça ilgi görmüştür. Sporseverler bu durumun neden kaynaklandığı ve nasıl popülerleştiğini araştırmaktadır. 

Melissa Vargas'a neden Malatyalı deniyor sorusunun cevabı şu ise şekildedir:

2023 yılında Malatya Büyükşehir Meclisi'nin aldığı bir kararla Vargas, Malatyalı ilan edildi. Bu karar, Vargas'ın Malatya'ya ve Malatyalılara olan sevgisini ve bağlılığını takdir etmek için alındı. Fenerbahçe formasında 44 numarayı giyiyor. 44 ise Malatya'nın plaka kodu. Bu durum da Vargas'ın Malatya ile olan bağını sembolize ediyor.

Kendisini Malatyalı olarak hissettiğini söyleyen Vargas, Malatya'yı çok seviyor. Bir röportajda "Malatya'da olmaktan dolayı çok mutluyum" ve "Ben de Malatyalıyım" demiştir.

Melissa Vargas Kimdir? Kaç Yaşında?

Sporcu Melissa Vargas 24 yaşındadır. Vargas, ülkemizde de dünya çapında da başarılı ve sevilen bir sporcudur.

Uzmanından uyarı: Tatilde açık büfeye dikkat edilmeli Uzmanından uyarı: Tatilde açık büfeye dikkat edilmeli

Meliisa Vargas genç yaşına rağmen kariyerine birçok başarıya imza atmıştır.  Bu başarılar ise aşağıdaki gibidir.

  • 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi şampiyonu
  • 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda 112 km/h servis hızı ile kadınlar voleybolunda dünya rekoru kırdı.
  • 2022-2023 Misli.com Sultanlar Ligi'nde en iyi pasör çaprazı ve final etabının en değerli (MVP) oyuncusu seçildi.

Melissa Vargas Nereli 5

Melissa Vargas Boyu Kaç?

Melissa Vargas'ın boyu 1,93 metredir. Melissa Vargas boyu sayesinde Vargas, smaçlarında ve bloklarında büyük bir güce sahiptir.

Boyunun yanı sıra Vargas, atletik yapısı ve zıplama yeteneği ile de öne çıkmaktadır. Bu sayede yüksek toplara ulaşabilmekte ve etkili smaçlar vurabilmektedir.

Melissa Vargas Nereli 6

Melissa Vargas Evli Mi?

Her başarılı sporcu gibi Melissa Vargas’ın özel hayatı merak konusudur. Sporseverler ve hayranlar Melissa Vargas eşi olup olmadığı en çok merak edilen sporcular arasındadır.

Melissa Vargas'ın şu anda bekar olduğu biliniyor. Geçmişte evli olduğu iddiaları olsa da, bu iddialar doğrulanmış değil. Vargas, özel hayatını korumayı tercih ediyor ve bu konu hakkında fazla açıklama yapmıyor. Sosyal medya hesaplarında da özel hayatına dair paylaşımlar bulunmuyor.

Melissa Vargas'ın Hayatı ve Kariyeri

Melissa Vargas hayatı birçok insana ilham kaynağı olmaktadır.

Melissa Vargas Teressa Abreu, 16 Ekim 1999'da Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğan ve şimdilerde Türk voleybolunun en parlak yıldızlarından biri olarak kabul edilen bir sporcudur.

Küçük yaşlardan itibaren voleybola tutkulu olan Vargas, 8 yaşında okul takımında voleybola başladı. 12 yaşında ise Küba alt yaş milli takımlarında forma giymeye başladı.

Melissa Vargas Nereli 3

Melissa Vargas Hangi Takımda?

Kariyerinde farklı takımların formasını giyen Vargas’ın güncel takımı merak konusu. 2018 yılında ise Fenerbahçe Opet'e transfer olarak Türkiye'ye adım attı. Fenerbahçe'de 5 sezondur forma giyen Vargas, bu süreçte sayısız başarıya imza attı. Halen Fenerbahçe forması giymektedir.

Melissa Vargas Oynadığı Takımlar

Melissa Vargas kariyerine başladığında beri 7 farklı takımda forma giymiştir.

Melissa Vargas'ın oynadığı takımlar ise aşağıdaki gibidir.

Kulüp Takımları:

  • 2011-2015: Cienfuegos (Küba)
  • 2015-2016: Agel Prostějov (Çekya)
  • 2017-2018: Volero Zürich (İsviçre)
  • 2018-2021: Fenerbahçe Opet (Türkiye)
  • 2021: Tianjin Bohai Bank (Çin)
  • 2021-2022: Fenerbahçe Opet (Türkiye)
  • 2022: Tianjin Bohai Bank (Çin)
  • 2022-günümüz: Fenerbahçe Opet (Türkiye)

Milli Takımlar:

  • 2011-2021: Küba Milli Takımı (alt yaş ve A Milli)
  • 2021-günümüz: Türkiye Milli Takımı

Muhabir: Ömer ARAZ