Beş Sevgi Dili’nden bugün “Hizmet Eylemlerini” anlatacağım. Hizmet eylemleri, birlikte olduğumuz kişiye hizmet yoluyla hoşuna gidecek şeyler yapmak anlamına gelir.
Sofra kurmaya yardım etmek, ortalığı süpürmek, çöpü çıkarmak, giysileri asmak, dolapları düzenlemek, çocukların günlük bakım işlerinde destek olmak. Hizmet eylemlerine girebilir. Bu eylemler zaman, enerji ve çaba ister. Gerçekten isteyerek yaptığınızda size saçma gelse bile, eşinizin sevgi dili hizmet eylemleri ise ona sevginizi ifade etmiş olacaksınız. Bunları yapmak zorunda değilsiniz ama yaparsanız eşinize onu sevdiğinizi ifade etmiş olacaksınız.
Eşinizin sevgi dili hizmet eylemleri ise, yapılmasını istediği şeylerin listesini çıkarabilirsiniz. Bu akşam sana nasıl yardımcı olabilirim? Bu hafta senin için özel bir şey yapmamı istersen ne yapmamı istersin? İki ay boyunca yapın işe yarayıp yaramadığını bakın. İki ay sonra listenize yeni ricalar ekleyebilirsiniz.
“BİRBİRİNİZE SEVGİ İLE HİZMET EDİN”
Eşiniz sizin için hizmet eylemlerini yapıyorsa “Hayatım seni çok seviyorum çok çalışkan bir adamsın ve bu özelliğini takdir ediyorum.” diyerek eşinizi onaylayın. Sizin tarafınızdan onaylanmak eşinize sizin için güzel şeyler yapabileceğini fark ettirir ve daha çok yapabilmek için güç verir. Eşlerimize cansız eşyalar gibi davranırsak sevgi olasılığını ortadan kaldırırız. Karşınızdaki insana size kötü davranmasına izin vermeyin. Sevgi şunu der. “Seni bana böyle davranmana izin vermeyecek kadar çok seviyorum davranışların benim için olmadığı kadar senin içinde iyi değil.” Sağlığımız için yemek yemeye zaman yarattığımız gibi evliliğimizin sağlığı için de bunları yapmamız gerekir. Birbirinize sevgi ile hizmet edin ricalar sevgiyi yönlendirir ama yanlış üslup sevgi akışını keser.