CHP, son zamanlarda ilginç bir süreç yaşıyor.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na göre AK Parti iktidarı iflas etmiş. Partisini yeni bir muhafazakar çizgiye çekip, daha geniş halk kitlelerden oy toplamanın hesapları ile CHP’nin iktidara yürüdüğünü iddia ediyor. “KILIÇDAROĞLU, UFUKTA CHP İKTİDARI GÖRÜNDÜĞÜNÜ” ifade ederken, parti kademelerinden gelen çatlak sesler CHP’yi tartışmanın odağına çekiyor. İstifa eden 3 milletvekili ne diyor? “HDP İLE İLİŞKİLERİ PARTİMİZİ SIKINTIYA SOKUYOR. PARTİMİZ, ATATÜRK İLKELERİNDEN UZAKLAŞIYOR.” 25 milyonluk İstanbul’un CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sorumsuz demeçleri ile partisine halk nezdinde YENİ TARTIŞMALAR YAŞATIYOR.
İddialar, CHP’nin kendini arayan parti durumuna itiyor.
Gençlik Kolları Başkanlığından gelip meclis üyesi bir milletvekili de, ne diyor?

“BUNDAN SONRA MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ DEĞİL, MUSTAFA KEMAL’İN YURTTAŞIYIM” kavramı ile yeni bir tartışma başlatıyor.
Partililerin kendinden parti söylemlerine yeni ekleme yapma hastalığı, alışkanlığı, maalesef CHP içinde bile tartışmalar yaratıyor.
**
KAFTANCIOĞLU’NDAN 1915 GAFI! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için ne diyor İstanbul İl Başkanı sayın Kaftancıoğlu, “BEN hitaplarımda ATATÜRK DEĞİL MUSTAFA KEMAL diyeceğim” diyor. Tartışmalara yeni bir TIK ekliyor.
Ayrıca, “1915 ERMENİ SOYKIRIMI DERİN ÜZÜNTÜ YAŞATMIŞTIR” diyor.

Ülkemizin düşmanlarının yapamadığını yapıyor, Atatürk’ü adeta soykırım yapmakla suçluyor.
Bunun anlamı nedir? Sayın Kaftancıoğlu, bu sözleri nasıl ve neden söylüyorsunuz?
Bunu millete açıklayın. Dış düşmanlar bile buna cesaret edemezken, siz nasıl cüret ediyorsunuz?
İstanbul İl Başkanı sayın Kaftancıoğlu bu demeçleriyle, 25 milyon vatandaşının yaşadığı İstanbul’da CHP’yi temsil ettiğinin farkına varmadan, yaptığı bu gaflarla partisine de sıkıntılar yaratıyor.
Bu söylemlerinizi bir gün milletçe sorgulanacağını hiç düşünmediniz mi?
**
İYİ PARTİ, TIK TIK YÜKSELİYOR! Yıllarca CHP’de siyaset yapmış, son Cumhurbaşkanı seçimlerinde MİLLET İTTİFAKI adayı olan sayın Muharrem İnce, çıkmış yıllarca siyaset yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi için bakın sıkılmadan ne yumurtluyor? “CHP ATATÜR İLKELERİNİN PARTİSİ DEĞİLDİR” DİYOR. CHP’liler bu söze isyan edip bu çatlak sese “yazıklar olsun bu nankörlük” diyor. Bu söze başka ne denir? Bu insanların nasıl, PAMUK İPLİĞİYLE PARTİLERİNE MENFAAT EKSENLİ BAĞLI OLDUKLARINI GÖRÜYORUZ.

Bu anlayış, “BEN VARSAM CHP VAR... BEN YOKSAM CHP YOK... ANLAYIŞINDAN BAŞKA NEDİR?
CHP’de amacına ulaşamayanlar sorumluluk alamayanlar, partisinden ayrılanlar, partilerine hep böyle olumsuz kulp mu takacak? Lekemi konduracaklar.

BU, TÜM PARTİLERDE YAŞANAN BİR DURUM. CHP, Cumhuriyetin hiçbir döneminde bu kadar iç tartışma yaşamadı.
Sayın Kılıçdaroğlu neden müdahale etmiyor? Niye susuyor?
Bu demeçler ve görüntüler CHP’yi sıkıntıya sokmuyor mu? Millet bunları seçim döneminde sorgulamaz mı? PKK’nın HDP için,
“BİZİM CANDAMARIMIZDIR... OLMAZSA, OLMAZIMIZDIR” derken, PKK’ya karşı HDP neden sessiz kalıyor?

CHP’li vekillerin, milletin değerlerine görmezden gelip, yok sayarcasına, Mehmetçiklerimizi şehit eden PKK’lı katillerinin cenazelerine neden katılıyor? Başsağlığı ziyaretlerine NEDEN gidiyor.
Millete bunları nasıl anlatırsınız. Kimin Atatürk’ün kurduğu CHP’yi bu duruma düşürmeye hakkı var?
 CHP, millet değerlerine saygı duymayan, bir duruma nasıl geldi. CHP’DE PARTİ DİSİPLİNİ HİÇ Mİ KALMADI? HDP aşkı CHP’ye zarar vermiyor mu?
 Bu nasıl siyaset anlayışı nasıl olurda, bu yanlışlar içindeki CHP iktidar olmaktan bahseder.
Son öğrendiğim anket sonucu eğer doğru ise, siz okurlarımızın kulağınıza üfleyeyim.
Ege Bölgesinde İYİ Parti’nin oy oranı YÜZDE 19’LARA ULAŞMIŞ. YOKSA CHP, İYİ PARTİ’YE Mİ AKIYOR?

İYİ PARTİ’Yİ BÖYLE TIK TIK BÜYÜTEN, HDP İLE ARASINA KOYDUĞU MESAFE OLAMAZ MI?
Böyle giderse, “70 YILDIR İKTİDAR HASRETİĞİ ÇEKEN CHP, ÇOK ZOR İKTİDAR OLUR. CHP’nin acilen tek yumruk olma, çok sesliliğini (ÇATLAK SESLİLİĞİNİ) dizayn etme zorunluluğu var. **
SIKINTILARIN ARKASI KESİLMİYOR!
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tatlı sert tutumu, tek adam yönetimi. Siyasi istikrarsızlığın önemli sebeplerinden Avrupa’nın işsizlik oranı en yüksek ülkesiyiz. Ekonomide sıkıntı çeken ülkesi durumuna geldik.  Dünyada, kişi başına düşen milli gelirde, en çok düşen ülkelerinden biri olduğumuzu da unutmayalım.
Ülkemizde elbette cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımları da yapıldı. Tasarruf tedbirlerini gözardı ettik. HESAPSIZ KASAP, YA BIÇAK KIRAR, YA MASAT durumuna düştük.

Son zamanlarda, TÜRKİYE ile AMERİKA cumhuriyet tarihimizin en ilginç ve sıkıntılı dönemini yaşıyor.
S400’lerin RUSYA’dan alımı, Amerika ile ilişkilerimizin kırılma noktası oldu.
Amerika, anında karşılık verdi. Önce, Türkiye’yi F-35 projesinden çıkardı.
 Sonrada 25 adet, parasını ödediğimiz F-35 savaş uçağını vermeyeceğini açıkladı.
Bu olumsuzlukların, korsanvari tavrın BİDEN’in kazanması halinde biteceğini düşünüyorduk.
Biden, seçimlere girmeden önce yaptığı açıklamalar yüreğimize su serpeceğine aklımızda şüpheler yarattı. Biden seçim sürecinde ne dedi?

“TÜRKİYE İLE SORUNUMUZ YOK BİZİM SORUNUMUZ TAYYİP ERDOĞAN’LA” dedi ve ekledi.
AK PARTİ’Yİ SEÇİMLERDE YIKACAĞIZ.. Bu ülkemiz için ABD’nin en sert tutumuydu. Az gelişmiş bir ülke olarak sanırım ABD ile çok sert bir hava yaşıyoruz.
Ufuktaki bu görüntü yaklaşmadan yok olur, kaybolur diye bekliyoruz.
**
ZEYTİNDALI UZATMADA, GEÇ KALDIK! Sayın Cumhurbaşkanımız son aylarda gerek Avrupa Birliğine gerekse, ABD’ye zeytin dalı uzatmaya başladı. YAŞANAN BUNCA GERİLİMDEN SONRA GEÇ OLSADA, BU BİR YUMUŞAMA VE BARIŞ İŞARETİYDİ.
Karşılıklı güvensizlik ve gerilim ortamından sonra, bu ne kadar geçerli olacak, kabul görecek, göreceğiz.
 Son zamanlarda, dolar başlı başına sorun oldu. Ekonomi bozuldu, covid-19 salgını bunu körükledi.
Ülkede milletin mutfağında yangın başladı. Cumhuriyet tarihimizde yaşanan mutfak yangınına dayanan ayakta kalan iktidar yoktur. İŞTE BU SIKINTILAR NEDENİYLE TÜRK İNSANININ YÜZDE 57’Sİ PARLAMENTER SİSTEME GEÇMEK İSTİYOR. YÜZDE 34’Ü DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DEVAMI İSTİYOR.

Yapılan tartışmaları hepimiz izliyoruz. Ekonomik sıkıntılar, had safhada olduğu nu bizzat yaşıyoruz.
Corona’dan kaynaklanan sıkıntılar çok büyük. Bir esnaf ve çalışan kesimi rahatsız ettiğini görüyoruz.
Ayrıca bir Yunanistan sorununu burnumuzun dibinde yaşıyoruz. Her geçen günde tırmanıyor. Arkasındaki güçler Elbette AMERİKA ve FRANSA’DIR.

Türkiye’de dış basında her geçen gün köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Buna başkanlık sisteminde, tek başına Sayın Cumhurbaşkanımız ne kadar? Nasıl karşı koyacak göreceğiz.
Bu arada Covid-19 ile bozulan iç huzurumuz da, yasaklar kalksa da insanlarımızın evlerinden çıkacağına inanmıyorum. Buna birde, dış ilişkilerimiz ve bozulan ekonomimiz eklenince nasıl düzlüğe çıkarız bilmiyorum. GELECEK YAZIM: NAZİLLİ SİNEKSİZ YAZA HAZIRLANIYOR. AYDIN’DA SİYASET NE DİYOR? MENÇEP NE OLDU SAYIN VALİM?