AK Parti Karacasu İlçe teşkilatında her zaman eleştiri konusu olan partililer arasında birlik beraberlik sağlanamaması durumu Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ün göreve başlamasının ardından aşılmış gözüküyor.  Önceki gün Karacasu’ya gelen Ahmet Ertürk’ün ziyaretinin yankıları sürmeye devam ediyor. Ahmet Ertürk’ün siyasi tecrübesi ve tüm kesimler tarafından sevilen bir isim olmasının AK Parti Karacasu teşkilatına olumlu yansıdığı yorumları yapılıyor. Partinin kurucu isimlerinin parti yönetimindeki son dönemde yaşanan yenilik hareketlerinin ardından partiden uzaklaşması ve gerek eski İl Başkanı Ömer Özmen gerek milletvekillerinin ziyaretlerinde toplantılara katılmaması sorunu Ahmet Ertürk’ün ziyaretinde aşılmış gözüktü. Kurucu isimlerle birlikte geçmişte İlçe Başkanlığı yapan Osman Küçükkonuklar, Halil Kambak, Mustafa Gençoğlu gibi isimler toplantıda yer aldı. Milletvekilleri geldiğinde bile sağlanamayan kalabalık bir grubun karşıladığı Ertürk de toplantıda eski-yeni kaynaşmasına dikkat çekti. Ertürk, “Güçlerimizi, gönüllerimizi birleştireceğiz. Kırık dökük ne varsa bunları toparlayacağız. Küslükleri, kırgınlıkları bitireceğiz. Takımı toplayacağız. Takımı bir araya getireceğiz ve imkanlarımızı birleştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.
“APTULLAH GÖLCÜK-EMİN METE” Geçmişte yapılan yanlışları tekrarlamayacaklarını gerek ilçe başkanlığı gerek belediye başkanlığı seçiminde vatandaşın görmek istediği isimlerin aday gösterileceğini dile getiren Ertürk, “Karacasu’nun adayını siz belirleyeceksiniz. Biz önceden Ankara’dan bir isim belirliyorduk.  Bir önceki yerel seçimde böyle bir sıkıntıyı Aptullah Gölcük’le Emin Mete arasında yaşadık. Seçimi orada kaybettik zaten.  Sonraki seçimde genç bir arkadaşımızı aday gösterdik. Biz bundan sonra vatandaş kimi başkan görmek istiyorsa onu aday göstereceğiz. Soracağız, araştıracağız, anket yapacağız. İnsanlarımıza danışacağız” dedi. Bilindiği gibi geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı seçimlerde partililerin seçtiği isimler genel merkez tarafından görevden alınmış atama yoluyla getirilen isimler partiyi yönetmişti.
“KÜSECEK ADAY ADAYI İLE İŞİMİZ YOK” Adayı belirledikten sonra aday adaylarından alınganlık gösterip partiden uzaklaşma ihtimali olan isimlerle yola çıkmayacaklarını ifade eden Ertürk,”Aday belirlendikten sonra diğer aday adayları da adayın yanında destek olacak. Daha müracaatlarda bunu önleyeceğiz. Küsmeyecek adaylarla yola çıkmamız lazım” dedi.
DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ Sol partilerde yaptığı siyasetle tanınan, 2009 yılında İl Genel Meclisi üyeliği görevinden bulunan ve geçtiğimiz günlerde partisi CHP’den istifa eden Kenan Tabak, yolda karşılaştığı Ahmet Ertürk’le bir süre sohbet etti. Dostlukları geçmişe dayanan farklı siyasi görüşlere sahip ikili örnek olacak görüntüler verdi. AK Partili vatandaşların “Kenan Tabak’ı da aramızda görmek isteriz” şeklinde takılmaları gülüşmelere neden olurken ikili bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı.