Karacasu ve Notlar 18 başlığı ile yayımladığım yazı da "Nasıl Bir Karacasu istiyoruz" sorusunu yöneltmiştim. Çeşitli mecralardan ulaşan farklı görüşlerdeki insanlar birçok öneri getirdi. Bazı ortak noktalar da var. Özellikle bu ortak noktaların üzerinde durmak lazım. Bu yorumlardan seçtiklerimi sosyal medyada kaybolup gitmesin diye burada bir araya getiriyorum. Umarım bir faydası olur.BİRKAÇ FİKİR
Gelen yorumlara geçmeden önce kendim de bir iki noktaya temas etmek istiyorum. Turizm ilçesiyiz ama ilçemize özellikle dışarıda gelenlerin kullanacağı tuvaletlerin durumu çok fena. Yetkililer bir gezsin buraları. Çok şikayet geliyor. Belediye yönetime talip olanlar uçan kaçan projelerden önce tuvalet sorununu çözsün. Kimseye seçim vaadi olarak işe alma sözü verilmesin. Birimlerin ihtiyacına göre o işi en iyi yapabilecek olan kimse onlar alınsın. İhtiyaç yoksa alım yapılmasın. Kurumsal bir yapı otursun artık. Günün hangi saati olursa olsun vatandaş belediyede bir muhatap bulabilsin. Belediyeciliğin saati olmaz. Kaçıncı yıldayız. Telefon hattı çekmeyen köyler var. Belediye ne yapsın denilemez. Belediye bu sorunları GSM operatörlerine ulaştırmada aktif rol oynamalıdır. İlçeyi öne çıkaracak hikayelere önem verilmelidir. Afrodisias Müzesinde sergilenemeyen eserlerin sergileneceği bir müze ilçe merkezine kazandırılmalıdır. Geçmişte bu yönde bir proje vardı. Başkan adayı seçimi kaybetti ve bu proje öyle kaldı. Müzenin ören yerine yapılması bir hataydı. Bu hatadan bir nebze olsa da dönülmelidir. Adı kent konseyi mi olur ne olur bilmiyorum. Ama bir an önce siyaset dışında kalan ilçenin farklı kesimlerini bir araya getirecek bir danışma meclisi kurulmalıdır.
Bu konularda yazdım, yazacağım.SİZDEN GELEN ÖNERİLER
Yazının yayınladığı Ses Gazetesi sitesinde yazının altına yapılan yorumlardan biri şu şekilde: "Öncelikle yolları çok kötü. Yaylası meşhur ama 2 araç aynı yolda giderken ağaç dalları arabaları çiziyor, yaya olarak yürüyüş yapmak mümkün değil. Bazı noktalarda dallardan yol gözükmüyor vatandaş budama yapmıyorsa belediye gidip yapacak. Belediye gelir gider tablosunu açıklayacak kalem kalem hangi mahalle köye ne yapılıyor kime ne kadar bütçe ayrılıyor, halka hesabını verecek. İşçi alımı yapılacaksa şeffaf olacak. Halka açık olacak torpille tanıdık yakın akraba sülale evlat teyze yeğen kardeş vb. belediyede yeri yok. Belediye işçi ve araç gereçleriyle kendi akrabalarına ve kendine fayda sağlamayacak. Bir suç varsa adalete teslim edilecek. Makam araçları sadece resmi hizmetlerde kullanılacak. Belediye hediyeci dükkanı değil. Düğün bu sünnet deyip de altın hediye edilmeyecek illaki siyasi dostlarına bişey hediye edecekse kendi cebinden verecek .Halkın vergisiyle hava atmayacak. Personellere ayrım yapılmayacak
Seçildikten sonra partinin değil Karacasu'nun başkanı olacak. Belediye kameraları halka da açık olacak. Sosyal yardım alanların hiçbiri denetlenmiyor evi, arabası, tarlası ve maaşı var sosyal yardım alıyorlar bazıları. Sokak hayvanları için bütçe çıkarılacak. Yıl 2024 oluyor doğal gaz yok şehirde. Gelmesi için çalışma yapan yok. Karacasu'yu geliştirmek tanıtımak için çabalanacak. Kısacası gelen hizmete gelmeli, koltuğa değil."BU ZİHNİYETTEN KURTULMAK LAZIM"
Facebook'ta paylaşımın altına gelen bir yorum: "Çok doğru bir teşhis belediye başkanı seçerken; parti gözetmeden karar verilmeli çünkü bıktık ayrışmaktan bölünmekten. En önemli konu karımı, kızımı, çocuğumu, torunumu, belediyeye sokayım da gerisi boş zihniyetinden kurtulmak. Genel kültürü gelişmiş, koltuğu görünce oy istediği adamı unutup selam dahi vermeyecek kadar egoist olmayan birini seçmeli. Bunlar bana oy vermedi yok efendim bizden değil mantığından çıkmış memlekete bir ağaç dikme peşinde koşan olanı yıkma değil üstüne yapma derdi olan ve koltuğa hiç ölmeyecek gibi yapışmadan baktı ki olmuyor erdemli bir şekilde olmadı arkadaşlar demeyi bilecek biri olmalı. Yani özetle eğitimli, kişiliği oturmuş ve yüreği geniş kucaklayan biri olmalı. Çünkü birlik olmadığı sürece ne Karacasu ne bu memleket asla ayağa kalkmayacak kişisel çıkarlara kurban edilmiş bir ilçe olmaya devam edeceğiz saygılar.."
Bir başka yorum, "Adayımızı kendimiz değil yukarısı belirliyor. Bazen de Biz kötünün iyisini seçmek zorunda kalıyoruz. HA ÇALIŞIR MI ? Onu bilemeyiz ama ay geldi mi ATM'ye uğrayabilir. Bu da Karacasu'yun kaderi sanırım.""KENDİ ÇOCUKLARINI İŞE ALMASINLAR"
Başka bir yorum da şu şekilde, "Bu güzel yazı için teşekkür ederiz Özgür Bey... Fakat siz de takdir edersiniz ki artık belediye başkanı adayı olacak kişi lütfen vizyon ve misyon sahibi olsun. Ve tek amacı çocuklarını işe aldırmak için meclis üyesi olacak adaylar istemiyoruz. Bu durum maalesef çok suistimal edildi. Her meclis üyesinin çocuğu, akrabası belediyede herhangi bir vasfı olsun olmasın alınıyor. Siyasetle birileri işe alınacaksa lütfen rica ediyorum işe yarayacak vasfı olan birileri alınsın.""BÜYÜKŞEHİR BAKIYOR" DENİLMEMELİ
Bir diğer yorum, "Özgür bey öncelikle bu güzel yazı diziniz için teşekkürler. Nasıl bir Karacasu istiyoruz? Çok güzel bir soru. Bu soruyu şimdiye kadar bizi yönetenlerin sormasını, çözüm aramalarını beklerdim. Malesef bir kaç dönemdir, Beklentilerimizin çok gerisinde kalmıştır. Vatandaş bir talepte bulunduğunda cevap şu direk, 'Bu konuyu büyük şehir bakıyor' Neden arkadaş, neden sayın başkan? Hangisi sizin işiniz? Yol yapmak mı, ? Çarşı şehir planlanması mı? Hafta geçmiyor ki elektrik ve su kesintisi yaşanmasın. Ayrıca yüzme havuzu yılda bir ay çalıştırmak için mi yapıldı ve işletmesi Büyükşehire teslim. Cuma mahallesinde halkın toplandığı cemiyet yeri adeta çürümeye terk edilmiştir. Bunlardan sorumlu olanlara duyurulur. Cuma mahallesi bu kadar ilgisiz ve bakımsız kalmaya layık değildir. Ayrıca doğal gaz konusu Karacasu'nun son derece acil ihtiyaçlarından biridir ve seçim malzemesi yapmaktan öte bizzat en kısa zamanda hazırlık yapılması gereğini aciliyeti mevcuttur. Karacasu için isteklerimiz çözüm üretmekle ve bir ucundan başlamakla biter ümidine inanıyorum. Umarım kısa zamanda birileri çözüm getirir. Sevgiler, saygılar.""PROJE ÜRETECEK KİŞİLER GELMELİ"
Sizlerden gelen son bir yorum daha, "Özgür bey yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.Karacasu'ya dışarıdan objektif gözle bakan biri olarak belirtmek isterim ki. Bugüne kadar gelen Belediye başkanları Karacasu'nun kalkınması gelişmesi ekonomik ve sosyal olarak iyi bir konuma gelmesi için neler yapmışlar veya neleri yapmamışlar herşeyden önce karacasu insanının bu konuyu analiz edip artı ve eksileri düşünmesi gerekiyor. Karacasu'yun ne yazık ki bir hastanesi, Duble yolu, üretim tesisi sosyal ve kültürel tanıtımı gelişimi oluşmamış bu konuda merkezi yönetim yani hükümet desteği alınamamış Büyükşehir belediyesinin imkanları sonuna kadar kullanılmamıştır. Park bahçe yapımı, parke taş döşemesi hane halkı çarşı pazar gezintisi değil Karacasu'nun Büyük PROJE üretecek Başkanlara yönelmesi gerekir artık. Önümüzdeki yerel seçimlerde proje üretecek ulusal ve uluslararası alanda bu projeleri gerçekleştirecek başkanını seçmelidir."