Fidana sormuşlar: – Niçin büyüyorsun?
– Tohum itiyor, demiş.
Tohuma sormuşlar: – Niçin itiyorsun?
– Toprak rahat bırakmıyor, demiş.
Toprağa sormuşlar: – Niçin tohumla uğraşıyorsun?
– Sebebini toprak olduğun zaman kulağına söylerim, demiş.
( Bedri Rahmi Eyüboğlu ) Biliyorsunuz Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çeşitli nedenlerden dolayı ve gördüğü lüzum üzerine Ak Parti saflarına katıldı. Her birey ülkeye daha iyi hizmet edebilmek için veya kendi siyasi geleceğini şekillendirmek için siyasetin yasalarla uygun olan her bir oluşuma resmi olarak katılabilir ancak, Bazı kesim, Madem millet ittifakından ayrılacaktı, son güne kadar neredeyse tüm faaliyetlerde birlikteydik.( ta ki İyi Parti Nazilli Teşkilatı ile sorun yaşayana kadar)
"Hiç kimseye haber vermeden, adeta saman altından su yürüterek istifa etti. Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa Milletvekili Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba önce AK Parti'den daha sonra Milletvekilliğinden "Bana halkım AK Partili olduğum için oy vermişti" diyerek istifa etmişti.
Kürşat Başkan, Belediye Başkanlığından da istifa etsin istediği yere gitsin biz ona seçildikten sonra saf değiştirsin diye oy vermedik" diyorlar. Bir kesim de, "Seçileli kaç yıl oldu neredeyse hiçbir vaadini yerine getiremedi. Yola çıktığı arkadaşıyla pek çalışmadı ve onları ekibine almadı. AK Parti'ye geçmekten başka çaresi yoktu" diyorlar. Bir diğer kesim de,
"Giderse gitsin kendi siyasi hayatını bitirdi, zaten ülke bir siyasi atmosfere girecek sandıkta görüşürüz" diyorlar. AK Parti cephesinde ise durum farklı.
"Herkes Birgün doğru yolu bulacak, Nazilli iktidarla buluştu. Hoş geldin Kürşat Engin Özcan" nidalarıyla yankılanıyor. Bazılarınızın bildiği gibi Kürşat Engin Özcan'ı seçimlerde bizzat destekleyen biriyim. Çünkü Kürşat Engin Özcan ile Konya'da birlikte aynı kampüste eğitim gördük zaman zaman Konya'ya giderken otobüste karşılaşırdık.
Yaşam tarzlarımız o yıllarda da farklı olduğu için fazla samimi değildik.
Ben uzun yıllar sonra Nazilli'ye dönünce kendisi o zaman MHP İlçe Başkanı idi. O zamanlarda başlayan samimiyetimizin ardından kendisi İYİ Parti'ye geçti.
Seçim sürecinde de İYİ Parti'den Millet İttifakı adayı olunca kendisinin samimiyetine, iş bitiriciliğine ve hedefe olan inancına kanaat getirip kendisine gerek proje bazında gerek atılacak siyasi adımlar konusunda destek verdim ve seçimi kazandık. Seçim vaatlerinde yer alan ve büyük bir tarımsal kalkınma projesi olan Naz Koop kuruluş aşamasında birkaç ay kendisine danışmanlık hizmeti verdim. Aylar süren çalışmalardan sonra, projenin kuruluşundan işleyişine paketlemesinden pazarlamaya kadar olan tüm detaylarını hazırlayıp kendisine paket halinde sunduk.
(Nazilli Ticaret Odası Önceki Genel Sekreterlerinden Lütfi Özkal ile birlikte) Sayın Başkan, sunumu büyük bir keyifle izleyip birkaç ilaveler de yapmamızı rica etti. Daha sonra projenin sürdürülebilirliği için siyasi desteğe ihtiyacım var ve bunun yanında bir onay süreci var" deyince, projenin rafa kaldırıldığını hissedip birkaç ay süren danışmanlık sürecimi, daha bir yıl daha sözleşmemiz olmasına rağmen kendi isteğimle sonlandırılmıştım. Yani birkaç yıldır Kürşat Engin Özcan benim sadece okul arkadaşım ve yaşadığımız şehrin Belediye Başkanı'dır. Gelelim işin özüne,
Başkan şu ana kadar, geçiş sürecinin nedeni konusunda net bir açıklama yapmadı ancak kulislerden elde ettiğimiz bilgilere göre;
'İL OLMA SÖZÜ için AK Parti'ye geçtim." diyeceği düşünülüyor.
Başta da söyledim.
Nazilli halkının oyları ile seçilmiş, özellikle meclis üyelerinin maddi manevi desteğiyle belediye başkanlığını kazanan bir başkanın saf değiştirmesi yasal olarak bir haktır ancak bu süreç yaşananlar gibi olmamalydı. Bunun doğrusu gerek tüm meclis üyeleriyle gerekse sadece seçimi kazanmış meclis üyeleriyle ciddi bir toplantı düzenleyip, "Nazilli'nin menfaatleri her şeyden üstündür" demeliydiniz.
"İktidar partisinden gelen bir teklif var. Gelin hep birlikte değerlendirelim. Çünkü biz birlikte yola çıktık" demeliydiniz.
Hatta size oy veren seçmenle de bu süreci paylaşıp gelin Nazilli'mizin menfaatleri için her zamanki gibi birlikte yol yürüyelim demeliydiniz. Gelmeyenle de helalleşmeye çalışılmalıydınız sayın başkan.
(Tabi geçiş nedeniniz buysa)
Bunun usulü budur. Artık olan oldu. Ama siz yine de herkesle helalleşmeye çalışın. Hayırlısı olsun. Ama unutmayın bu fedakarlığınızı (fedakarlıksa)
Nazilli için şu iki hizmet sözü ile taçlandırın
Çünkü bu ikisi vilayet olmak kadar önemli. 1 Nazilli'ye ait bağımsız bir Sümer Üniversitesi
2 Sümerbank ruhunun yeniden canlanması Yolunuz açık olsun. Nazilli için hayırlı olsun. Sağlıcakla...