Geçtiğimiz hafta, Nazilli Odası Sicil Müdürü Serdar Yayoğlu abimizi birkaç yıldır mücadele ettiği illet hastalık yüzünden kaybettik.Nur ol Büyük Beşiktaş'lı
Ruhun şad olsun.
Ayrıca hastalık süresince her daim yanı başında olan, sabır ve umutla mücadelesini son ana kadar sürdüren eşi,
Değerli Ablamız Gülay Yayoğlu öğretmenimize ve Tıp Fakültesi Öğrencisi biricik kızları Ece Yayoğlu evladımıza sabırlar diliyorum.
Başımız sağ olsun.
*
Ülke gündeminin siyaset olduğu bu günlerde siyaset hakkındaki düşüncem şudur
Özellikle yerel seçimlerde siyaset: Akıllı olan veya akıllı olduğunu sanan insanların,
Çağımızda ismen var olup fiilen olmayan DEMOKRASİ yalanını işaret ederek,
Kendisini bilgili sanan ama aslında tam bilgili olmayan insanları seçimden seçime kullandıkları bir olgudur.Zerre kadar aklınız varsa bu saçmalığa bulaşmayın.Unutmayın ki,
Sonuç ne olursa olsun,
Seçim sonrası seçilmişler bambaşka bir tavra bürünecekler ve hayal kırıklığına uğrayacaksınız.
Neyse...*Halter, ağırlık kaldırarak, kişisel güç ve dayanıklılığı ölçmek için milattan öncesine kadar dayanan bir spor dalıdır.Özellikle eski çağlarda gençlerin kendilerini ispatlayabilmeleri adına yapılan spor türüdür.
Araştırmalara göre milattan önce halter, şimdiki gibi değil de daha çok ağır kaya ve taş kütlelerinin kaldırılarak yapılan bir spor dalı olduğu görülmektedir.
Milattan önce ağır bir taş kütlesini bir yerden bir yere taşımak şeklinde yapılıyordu.Türkiye'de çok eski dönemlerden beri yapılan halter sporu, şimdi ki gibi modern anlamda yapılması 1900’lü yıllara denk gelmektedir. Türkiye'de daha önceleri ilkel şekli ile yapıldığı da bilinmektedir.Tarihte bu ilkel şekli ile halter sporunu yapan bir çok Osmanlı Padişahı bulunmaktadır. 1900’lü yıllarda modern anlamda yapılmaya başlanılan halter sporunun Milletler arası halter olimpiyatlarına katılma tarihi ise 1924 yılında gerçekleşmiştir.1956 yılında da ülkemizde kurulan Türkiye Halter Federasyonu ile bu spor dalı yaygın bir şekilde yapılan spor dalı halini almıştır. Daha sonra 1988 yılında Naim Süleymanoğlu’nun halter sporunda olimpiyat şampiyonu olması ve daha sonra gelen başarılar da bu spor dalının ününe ün katmıştır.Geçtiğimiz hafta başlayıp iki gün önce sona eren, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda takım halinde dereceye giren ülkeler düzenlenen törenle kupalarını aldı .Ülkemiz adına yarışan haltercilerimiz 5 Altın, 8 Gümüş, 11 Bronz madalya kazandılar.
Türkiye, kadınlarda takım halinde Avrupa ikincisi olurken, erkeklerde ise takım halinde Avrupa üçüncü oldu.Kadınlarda takım halinde altıncı Bulgaristan, beşinci Norveç, dördüncü İspanya, üçüncü Romanya, ikinci Türkiye, birinci Ukrayna oldu. Erkek Milli takımımız ise takım halinde Avrupa üçüncülük kupasının sahibi oldu. Erkeklerde altıncı Ukrayna, beşinci Moldova, dördüncü Gürcistan, üçüncü Türkiye, ikinci Ermenistan, birinci Bulgaristan oldu.Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, takım olarak kazandıkları dereceler için şöyle değerlendirme yaptı:
"Kadınlarda takım olarak Avrupa ikincisi olan sporcularımızı kutluyorum, daha iyi olabilirdik, önümüzdeki şampiyonalarda Avrupa'nın zirvesine çıkmaya adayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bize destek olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Genç bir erkek takımımız var onlarda Avrupa üçüncüsü oldular, onları da kutluyorum ancak daha iyilerini de görebiliriz." dedi.Ülke sporu adına onur verici bu başarıya emek veren herkesin emeğine, terine sağlık.Teşekküller yaşadıklarınız ve yaşattıklarınız için.Sağlıcakla...