Kuşadasıspor'un, Özer Türk Stadyumu'nda düzenlediği Olağan Genel Kurul toplantısına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadasıspor'da yeni başkan seçilen Kudret Durdu, Kuşadasıspor eski Başkanı Yaser Doğan ve İsmet Türker, kulübün eski yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda, seçime tek liste ile gidilirken, Kudret Durdu siyah beyazlı ekibin yeni başkanı oldu. Durdu, Kuşadasıspor’un Nesine 3.lig 2024-2025 sezonunda siyah beyazlı ekibin Asbaşkanlık görevinde bulunmuştu.
''VAZGEÇEN YENİLİR VAZGEÇMEYEN KAYBETMEZ''
Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 24 yıl boyunca amatör ligde olan Kuşadasıspor'u göreve geldiğimiz andan itibaren, kulüp yönetimimizle birlikte önce BAL ve ardından profesyonel lige kadar çıkarttık. Profesyonel ligde de bir süre götürdük ancak bu dönem o arzu ettiğimiz birlikteliği yakalayamadık. Her türlü desteğe ve mücadeleye rağmen takımımız BAL ligine düştü. Bu konuya bakışım şöyle, benim için sporun en önemli anlamı gençlerimizin bir çatı altında ve spor çerçevesinde bir araya gelebilmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve yaşantılarından azmin, çalışkanlığın ve disiplinin ne anlama geldiğini bilerek hayata hazırlanmasıdır. Kuşadasıspor'un kadim bir geçmişi var ve bu geçmiş gençlerimiz için de her zaman motive kaynağı oldu. Bugün BAL ligine düştük ancak vazgeçen yenilir ve vazgeçmeyen kaybetmez. Futbolu bilen bir yönetim oluşturuldu ve ben yeniden ayağa kalkacağımıza inanıyorum Ve bu noktada takımda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum'' dedi.
''KUŞADASISPOR KULÜBÜ HEPİMİZİN''
Toplantıda söz alan Kuşadasıspor eski Başkanı Yaser Doğan ise, Çok zor bir durumda göreve geldiğimiz kulübümüzde maalesef takımı ligden düşürmekten kurtaramadık. Çok mücadele ettik ve gecemizi gündüzümüze kattık. Takımımızı ligde tutmak için başta belediye başkanımız olmak üzere çok fazla fedakarlıklar yapıldı.Bunu başaramadığımız için çok üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kudret Durdu'nun tek listeden aday olması bizler için çok kıymetli çünkü takımımız zor zamanlardan geçiyor ve böyle günlerde yapılan fedakarlıkların anlamı gerçekten çok büyük. Bu kulüp hepimizin ve ben her zaman desteklerime devam edeceğim. Herkese başarılar dilerim'' dedi.
''ESKİ GÜZEL GÜNLERE YENİDEN DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUM''
Kuşadasıspor eski Başkanı İsmet Türker'de konuşmasında, ''2024-2025 sezonunda Kuşadasıspor'a başkanlık yaptım. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın her zaman yanında olacağım. Kuşadasıspor'un bugün geldiği nokta hepimizi üzdü ancak inanıyorum ki o eski güzel günlerine yeniden dönecek. Başkanlık yaptığım dönemde kulübe verdiğim bir borç para vardı o parayı da hepinizin huzurunda kulübümüze bağışlıyorum. Bu noktada Kudret Durdu'ya ve yeni yönetimimize hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum'' dedi.
''MİSAFİRLİĞİN KISA OLANI MAKBÜLDÜR''
Toplantının son konuşmasını yapan yeni Başkan Kudret Durdu'da takımın BAL ligine düştüğünden ötürü çok üzgün olduğunu belirterek başladığı konuşmasına, ''BAL liginde misafiriz ve misafirliğin kısa olanı makbüldür. En kısa sürede belki de bu yıl yeniden profesyonel lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun yanı sıra altyapı ya da gerek önemi vermeye devam edeceğiz. Takımımızın eski güzel günlere dönmesi için çok çalışacağımızı bilmenizi istiyorum'' dedi.
KUŞADASISPOR YENİ YÖNETİMİ
Kuşadasıspor’un yeni yönetim listesi şu isimlerden oluştu.
Kudret Durdu, Şakir Eviz,Ali Kotan,Barış Şalbaş,Ömer İzci,Selim Yılmaz,İsmail Enver Tütüncü,Gülşah Akyol,Selman Ayaz,Hasan Mazlum ve Ertan Sözmezener