Okulların kapanmasına az zaman kalışı ve yaz mevsiminin gelişiyle tatil planları yapılmaya başlandı. Ülkemizdeki ekonomik dalgalanmalar vatandaşları daha uygun tatil yerlerine yöneltiyor. Yurt dışı tatili yapmak isteyen kişiler ise daha çok Yunan adalarını tercih edecek gibi duruyor. Bu noktada da Samos Adası dikkat çekiyor.

Kapıda vize uygulamasıyla vize derdi olmadan girebileceğiniz Samos Adası, tatilcilere unutamayacakları bir tatil imkânı sunuyor.  Üstelik Kuşadası’ndan Samos’a uygun fiyatlarla yolculuk etmek mümkün. Gelin beraber Kuşadası Samos feribot fiyatlarını inceleyelim!

Kuşadası Samos Feribot Fiyatları 2024

Kuşadası Samos turu yapacak kişiler, bu iki yer arasında feribotla seyahat edebiliyor. Yolculuklar İDO feribotları ile yapılıyor. Bu nedenle Kuşadası Samos İDO feribot fiyatları merak edilen konular arasında yer alıyor. K

Kuşadası Samos feribot fiyatları, yolcu çeşidine ve yolculuğun türüne göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca feribot fiyatları euro üzerinden belirleniyor.

Kuşadası Samos feribot bileti fiyatları aşağıdaki gibidir:

Yolcu Tipi

Tek Yön

Dönüş Açık

Gidiş Dönüş (Aynı Gün)

Gidiş Dönüş (Farklı Gün)

Yetişkin

35

52

41

52

Çocuk (6-12 yaş)

21

42

31

42

Bebek (0-6 yaş)

Ücretsiz

Ücretsiz

Ücretsiz

Ücretsiz

 Kuşadası Samos feribot fiyatlarının ardından seferlerle ilgili diğer bilgilere geçelim...

Kusadasi Samos Feribot Fiyatlari 1

Kuşadası Samos Feribot Sefer Saatleri

Kuşadası Samos feribot fiyatlarının ardından Kuşadası Samos feribotlarının sefer saatlerini belirtelim.

Kuşadası’ndan Samos’a ya da Samos’tan Kuşadası’na yapılan yolculuklarda sefer saatini mutlaka takip etmelisiniz. İki ada arasında yapılan yolculuklar daha çok feribotla gerçekleştiği için feribot saatlerini kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.

İDO Kuşadası Samos feribot saatleri şunlardır:

  • Kuşadası’ndan Samos’a yapılan İDO seferleri saat 08.45’te gerçekleşiyor. İDO bu saatin dışında başka bir saate henüz sefer koymuş durumda değil. Yaz mevsiminin gelişi ve talebin artışıyla bu sefer saatlerinin çoğalması bekleniyor.

Kuşadası’ndan Samos’a gidişin yanı sıra Samos’tan Kuşadası’na dönüşü de planlamalısınız. Bu nedenle Samos Kuşadası feribot saatlerini bilmelisiniz.

Samos feribot seferleri saati şöyledir:

Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam.. Didim- Akbük-Söke yolcu tarifelerine zam..
  • Samos Kuşadası arası feribot seferleri saat 18.00’de yapılıyor. Gidiş gibi dönüşte de başka bir sefer saati bulunmuyor.

Kusadasi Samos Feribot Fiyatlari 4

Kuşadası Samos Kaç Saat Sürüyor?

Kuşadası Samos feribot fiyatlarının yanında yolculuk süresi de merak ediliyor. Kuşadası Samos arasındaki yolculuk süresi, tercih edilen yolculuk türüne göre değişiklik gösteriyor.

Kuşadası Samos yolculuğunu feribotla gerçekleştirecek yolcular kısa bir süre sonunda yolculuğunu tamamlayabiliyor.

Kuşadası Samos arası feribotla yolculuk süresi şu şekildedir:

  • Kuşadası Samos yolculuğunu feribotla gerçekleştirecek yolcular için seyahat süresi 30 dakikadır.

Kuşadası Samos arasını hava yolu ile gitmek isteyen yolcular için belirli bir saat aralığı vermek mümkün olmuyor. Çünkü tercih edilen hava yolu şirketinin politikasına göre bu süre değişebiliyor.

Kusadasi Samos Feribot Fiyatlari 7

Kuşadası Samos Feribotu Nereden Kalkıyor?

Kuşadası’ndan Samos’a gitmek için kullanabileceğiniz en hızlı ve rahat ulaşım aracı feribottur. Kuşadası’ndan Samos’a gitmek için feribot yolculuğunu tercih edecek yolcular için Samos feribotunun nereden kalktığı önem arz etmektedir. Gelin şimdi Kuşadası Samos feribotunun nereden kalktığına bakalım.

Kuşadası Samos feribotunun kalkış ve varış noktaları şunlardır:

  • Kuşadası Samos feribotu kalkış noktası Kuşadası Büyük Liman’dır.
  • Kuşadası’ndan Samos’a giden feribotun varış noktası Samos Vathi Port’tur.

Belirttiğimiz limanlara ulaşarak buralardan Kuşadası Samos yolculuklarınızı feribotla gerçekleştirebilirsiniz.

Kuşadası Samos Feribot Bileti Nereden Alınır?

Kuşadası Samos yolculuğunu feribotla gerçekleştirmek isteyen kişiler bu biletleri nereden edineceklerini merak ediyor. Kuşadası Samos biletlerini almak için iki yöntem bulunuyor.

Kuşadası Samos biletlerini şu yollarla edinebilirsiniz:

  • Kuşadası Samos feribotunun kalkış noktası olan Büyük Liman’ın gişelerinden Kuşadası Samos biletini satın alabilirsiniz.
  • Kuşadası Samos biletini internet üzerinden almak isterseniz egeadalari.ido.com.tr adresinden online ödeme yaparak bilet sahibi olabilirsiniz.

Kusadasi Samos Feribot Fiyatlari 5

Kuşadası'ndan Samos'a Nasıl Gidilir?

Samos Adası’na gitmek isteyen kişiler, buraya nasıl gideceklerini ve burada neler yapabileceklerini merak ediyor.

Öncelikle Samos Adası’na nasıl yolculuk edileceğinden söz edelim. Samos’a genellikle Aydın’ın Kuşadası ilçesinden geçiş sağlanıyor. Bu nedenle Kuşadası’ndan Samos’a nasıl gidileceği ile ilgili sizi bilgilendirelim.

Kuşadası Samos arasını katetmek için iki yöntem bulunuyor. Bu yöntemlere bakalım…

Kuşadası’ndan Samos’a nasıl gidilir sorusunun cevabını şu şekilde verebiliriz:

  • Feribot ile yolculuğunu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hava yolu ile seyahat edebilirsiniz.

Kuşadası’ndan günübirlik Samos turu ya da birkaç günlük tatil planlayan kişiler daha çok feribot yolculuğunu tercih ediyor. Tatilciler, Kuşadası Büyük Liman’dan kalkan Samos feribotuyla kısa süren bir yolculuk sonrası Samos’a ulaşabiliyor.

Kuşadası’ndan Samos’a hava yolu ile seyahat etmek mümkündür. Ancak bu yöntem oldukça uzun ve yorucudur. Bu nedenle bu yolu kullanarak Kuşadası Samos yolculuğunu gerçekleştiren insan sayısı azdır.

Kusadasi Samos Feribot Fiyatlari 8

Samos Adası İçin Vize Gerekli Mi?

Son günlerde ülkemizde yurt dışı tatili için plan yapan kişilerin en büyük derdi alınamayan vizelerdir. Bu neden Türkiye’den yurt dışına tatile gideceklerin en çok tercih ettiği yerler vize istemeyen ya da kapıda vize uygulaması olan ülkelerdir. Samos tatili planı yapan kişiler de Samos Adası için vize şartının olup olmadığını araştırıyor. Gelin birlikte bu konuyu irdeleyelim.

Samos Adası, Türkiye için kapıda vize uygulamasını sürdürüyor. Kapıda vize uygulamasıyla Samos’ta maksimum 7 gün kalmak mümkün duruma geliyor. Ayrıca bu vize tek giriş için geçerli oluyor.

Samos Adası’nın kapıda vize uygulaması her yıl Mayıs ayının ortasında başlıyor ve Eylül ayının sonuna kadar devam ediyor. Samos Adası, her gün belirli sayıda girişi kabul ediyor. Bu sebeple kapıda vize başvurunuzu erkenden yapmanız size fayda sağlıyor.

Samos Adası'nda Neler Yapılır?

Kuşadası’ndan feribotla kolaylıkla ulaşılan Samos; denizi, doğal güzellikleri ve tarihî yapısıyla ilgi gören yerlerdendir.

Samos, bir Yunan adasıdır. Ada olması nedeniyle deniz turizmi gelmiştir. Samos’ta bulunan muhteşem plajlarda denize girmek ve kumsalda güneşlenmek tatilcilerin en sevdiği aktivitelerdendir. Siz de Samos’ta bulunan Pythagorion, Kokkari, Votsalakia, ve Psili Ammos plajlarına giderek denizin keyfini çıkabilirsiniz.

Tabii ki Samos’ta yalnızca denize girmekle yetinmemelisiniz. Peki, Samos Adası’nda başka neler yapılabilir? Samos’ta gezilecek yerler nerelerdir? Şimdi bu sorunun cevabına bakalım…

Samos Adası’nda tarihî ve kültürel bir gezi yapabilirsiniz. Samos’ta bulunan antik dönemden kalma eserler sizi bir tarih yolculuğuna çıkaracaktır. Samos’ta gezebileceğiniz yerleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Pythagorion
  • Pisagor Mağarası
  • Meryem Ana Mağarası Manastırı
  • Hera Tapınağı
  • Eupalinos Tüneli
  • Samos Arkeoloji Müzesi
  • Pythagorion Arkeoloji Müzesi
  • Eupalinos Kemeri
  • Manolates Köyü

Samos’ta belirttiğimiz yerleri gezerken acıktığınızda Ege ve Akdeniz mutfağının ünlü tatlarıyla bir lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Samos bir ada olduğu için burada mutlaka deniz ürünlerini tercih etmelisiniz. Özellikle kalamar, karides, ahtapot gibi deniz ürünlerini tercih ederek kendinizi şımartabilirsiniz. Ayrıca diğer Yunan lezzetlerini de deneyerek farklı mutfaklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Samos, şarap turizmiyle öne çıkan yerlerden biridir. Alkol tüketiyorsanız buradaki şarapları tatmanızı öneririz. Ayrıca şarap alışverişi yaparak bu tatları evinize götürebilirsiniz. Bunun yanı sıra yakınlarınıza hediye olarak da bu lezzetli şaraplardan alabilirsiniz.

Spor sporlarıyla ilgilenenler için Samos Adası ideal bir yerdir. Adanın coğrafi yapısı su sporlarına çok müsaittir. Rüzgâr sörfü, yelken, dalış ve deniz bisikleti gibi aktiviteleri Samos Adası’nda yapmayı deneyebilirsiniz.

Muhabir: Ömer ARAZ