Arıcı’nın meclis toplantısında belediye bütçesinin personel yükünü kaldıramadığını iddia ederek 50 emekçinin ekmeğiyle oynadığını savunan Demir, “Sayın Arıcı, bir yandan bütçemiz personel giderleri nedeniyle yasal sınırı aştı, 50 kişiyi çıkarmak zorundayız diyerek emekçilerimizi kapının önüne koymakla tehdit ediyorsunuz. Diğer yandan hangi hakla, hangi liyakat anlayışıyla ilçe dışından personel alımına devam ediyorsunuz? İlçe dışından kaç kişiyi işe aldınız? Kimlerin akrabalarını işe aldınız? Sayın Arıcı, bütçemiz yetmiyor derken kimi kandırıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
“GÜNAH KEÇİSİ ARIYOR”
Demir, Arıcı’nın göreve geldiği günden bu yana bütçe disiplinini sağlayamadığını öne sürerek sert eleştirilerde bulundu. İlçe Başkanı Demir, “Yönetemiyorum demenin yolu işçi çıkarmak değildir. Göreve geldiğinden bu yana bütçe disiplinini sağlayamayan, kaynakları verimli kullanamayan bir zihniyetin suçu CİMER şikâyetlerine veya meclis üyelerine atması, tipik bir günah keçisi arama çabasıdır. Sayın Arıcı; kendi hemşerisini işten çıkarmakla tehdit edip dışarıya kapı açmak hangi vicdana, hangi siyasi ahlaka sığar?” dedi.
“VEBAL ARIYORSANIZ AYNAYA BAKIN”
Başkan Arıcı’nın lüksünden taviz vermediğini iddia eden Demir, “Sayın Arıcı, ‘Vebal’ arıyorsanız aynaya bakın. ‘İşçilerin vebali şikâyet edenin omuzlarındadır’ diyerek hedef şaşırtıyorsunuz. Bu süreçte yaşanan tek bir işsizliğin vebali, o soyadının baş harflerinden oluşan ARC plakalı lüks makam aracınızın koltuğunda oturup her gün ilçe dışındaki evinize gidip gelirken, tasarrufu sadece emekçinin maaşında aramanızdır. Bu hangi vicdana sığar?” diyerek açıklamasını tamamladı.




