Nazilli Eski Sanayi Sitesi'nde iki yıldır çaycılık yapan Vahide Tuncer, azmi ve hayat mücadelesiyle çevresinin takdirini kazanıyor. Beş çocuk annesi olan Tuncer, "Kadın isterse her şeyi başarır" diyerek, kadın girişimcileri kendi kararlılığıyla destekliyor.
"BİR KADIN YAPAMIYORUM, YAPAMAM DEMEMELİ"
Önceden ev yemekleri salonu açmayı hayal ettiğini anlatan Tuncer, "Damadımın ‘Çaycılık yapar mısın?’ önerisiyle başladım. İlk zamanlar herkese çay sunmazdım, insanları seçerek çay dağıtmaya başladım. Arkadaşlarım ‘Sanayide ne işin var?’ diyordu. Ama ben, ön yargıları aşarak, kendime güvenip doğru bildiğim yolda ilerledim. Bir kadın ‘Yapamıyorum’ ya da ‘Yapamam’ dememeli. Kadın istedikten sonra her şeyi başarır. Bugün bu mesleğim olmasa da, başka bir şey bulur yine yaparım." diyerek, tek başına ayakta durmanın gururunu yaşadığını vurguladı.
"ÇOCUĞUM İÇİN ÇALIŞIYORUM"
Sekiz yıl önce eşinden boşandığını belirten Tuncer, üniversitede okuyan kızı için çalıştığını ifade etti. Tuncer, "Beş çocuğum var, dörtü evli. Bir çocuğum üniversite okuyor. Benim için en önemli şey, çocuğumun eğitimini tamamlaması ve iyi bir yere gelmesidir. Çocuklarım için ya da başka bir kişi için tek başıma ayakta durmam, onlara örnek oluyor." dedi.