Berlin Turizm fuarı savaş nedeniyle özellikle Körfez ülkelerinden yapılan uçuşların iptal edilmesi ve bağlantı uçuşlarının aksaması, birçok ülkenin fuara katılımını engelledi. Bu nedenle fuar alanında bazı stantların boş kaldığı dikkat çekti.

Türkiye ise fuarda güçlü bir tanıtım çalışması yürüttü. Berlin’in farklı noktalarında Türkiye’nin turizm destinasyonlarını tanıtan reklam panoları yer alırken, Türk turizm sektörü fuarda yoğun bir tanıtım programı gerçekleştiriyor.
Didim de bu yıl Kuşadası ile birlikte kurumların ve turizm işletmelerinin işbirliği ile büyük bir stant kiralayarak ITB Berlin’de yer aldı. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim standını ziyaret eden farklı ülkelerden tur operatörleri, seyahat acenteleri, DRV Yönetim Kurulu Üyesi Songül Göktaş Rosati ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yakından ilgilenerek Didim hakkında bilgi verdi.

FUARDA DİDİM’İN SLOGANI DA DİKKAT ÇEKTİ: “İYONYA’NIN İNCİSİ DIDYMA – 12 AY TURİZM.”
Fuara Didim’den Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın yanı sıra Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Eda Yücel İlhan, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Ticaret Odası Turizm Meslek Komitesi Başkanı Bedri Altıntaş, Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Turizm Derneği temsilcileri Derviş İşçi ve Yusuf Gökçe ile birlikte otel işletmecileri katıldı.
Fuarın ikinci gününde Türk Alman İşverenler Derneği (TDU) tarafından bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, TÜRSAB BYK Başkanı Eda Yurtcan ile otelciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim’in Türkiye’nin yükselen turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, yürütülen çalışmalarla kentin çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Gençay ayrıca yıl boyunca düzenlenen festivaller hakkında da bilgi verdi.
Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise Didim’in Türk Alman İşverenler Derneği için önemli bir destinasyon olduğunu vurgulayarak, dernek yöneticilerinin Didim’in tanıtımında önemli rol oynadığını ve üyelerini Didim’e yatırım yapmaya davet etti.





