Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen etkinliğe Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, STK temsilcileri, Kuşadası’nda yaşayan Ukraynalılar ve vatandaşlar katıldı. Kültür, tarih ve gelenekleri tanıtan etkinliğe Kuşadası Belediyesi ile Ukrayna Ankara Büyükelçiliği de destek verdi.

UKRAYNA KÜLTÜRÜ TANITILDI


Festivalde 'UKR FEST' fotoğraf sergisi başta olmak üzere Ukrayna kültürüne ilişkin fotoğraf ve resim sergileri, Ukrayna el yapımı halk sanatı ürünleri, halk dansları sergilendi, Ukrayna kültürü tanıtıldı. İkili ilişkilerin tanıtımına katkı sağlayacak etkinlik için Ukrayna'dan gelen sanatçıların eserleri, nakış ve sanat sergisi dikkat çekti. Çerkası'dan gelen dans grubu gösterdikleri performans ile büyük alkış aldı. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği (KUFAD), Ukrayna ve Türk mutfağından hazırladıkları yemekleri sundu. Dernek Yöneticisi Olena Burgaç'ın yemek tarifleri ve hazırladığı yemek tarifi kitapçığı ilgi çekti.
Dernek yönetimi iki ülke ile birlikte Kuşadası’nın kültür-sanat etkinliklerinde ortak projeler geliştirerek ilişkilerin kardeşliğe dönüşeceğine ve tanıtımlara katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Gün boyu süren etkinlik sonunda etkinliğe katılanlar farklı bir kültürü tanıma imkanı buldu.