Geçtiğimiz aylarda Mukan Perinçek Stadı’nın ismi verilmeden, “Mimar Sinan’daki atıl araziye ne yapalım?” sloganıyla halk oylamasına sunulan ve ardından oylama sonucu yeşil alan yapılmasına karar verilen tarihi tesisler, şaşalı tarihi ile birlikte yok oldu. Bu duruma ise sosyal medya üzerinden birçok Aydınlı vatandaş ve spor camiasının önemli isimleri büyük tepki gösterdi. 
  Yıllardır zaman zaman gündeme gelerek bir sonuç elde edilemeyen Mukan Perinçek Stadı ve Spor Tesisleri kaderine terk edilmesinin ardından, 10 yıllık bir süreç sonrasında halk oylamasına sunularak yıkıldı. Yıkımı gerçekleştirilen tesislerin görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar, Aydınspor tarihinin de tesislerle birlikte yok olduğunu dile getirdi. Halk oylaması sürecinde eski kulüp başkanlarından Tansel Önder, Aydın Belediye eski Başkanı Hüseyin Aksu ve Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Özgür Kızıl’ın tepkilerini de çeken yıkım kararı, tüm uyarılara rağmen yerine getirildi. Mukan Perinçek Tesisleri’nin yeniden restore edilip Aydın spor camiasına kazandırılması yerine yeşil alan ve parka dönüştürülmesi, Aydın spor camiasının vicdanını sızlattı.

“HALK OYLAMASI SENARYOSU”

Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Özgür Kızıl, halk oylaması sürecinde, "Konu özetle şudur. Var olan tesise el koydular. Çürüttüler, viraneye döndürdüler. Şimdi de oylama yapacaklar ve tesisleri yıkacaklar. Birileri, 'Gelin oy kullanalım ve tesisleri tekrar Aydınspor’a verdirelim' diye çağrı yapıyor. Orası zaten Sayın Özlem Çerçioğlu başkan olmadan önce Aydınspor Tesisleri'ydi. Özlem Hanım başkan oldu, tesislere el koydu ve Aydınspor’un elinden aldı. Şimdi de Aydın Büyükşehir Belediyesi ve AYBA personeli yıllarca Aydınspor 1923 için nasıl üye yapılarak, organize yapılarak kulübü böylece avucunun içinde tuttularsa ve kulübü batırdılarsa, halk oylaması aldatmacası ile tesislere Büyükşehir Belediyesi ve AYBA operasyonu yapılacaktır. Sizce oylamaya gerek var mı? Buranın adı Aydınspor Tesisleri değil mi? Şimdi ‘Halk istemedi, biz yıktık’ diyerek bir halk oylaması senaryosu yazdılar. Bu açıdan oylama kandırmacasını protesto ediyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“KOCA BİR TARİHİ YOK ETTİLER”

Mukan Perinçek Stadı ve Aydınspor Hüseyin Aksu Tesisleri’nin yıkımı sonrasında Aydınspor Kulüp eski Başkanı Tansel Önder de, bu durumu büyük üzüntü ile karşıladı. Önder, “Yıkımı bugün başlamış tesislerin. Yani ne denilebilir ki? Çok çok üzüldüm. Başka bir çözümü yok muydu bunun? Hoş olmadı. Yani koca bir tarihi resmen yok ettiler. Söylenecek hiçbir şey yok. Sahip çıkılmadı ve sahip çıkılmayan değeri olduğu gibi yok ettiler. Çok yazık. İnsanları duygularından ve değerlerinden soyutlarsanız ruhsuz taş yığınlarına dönerler. Onun için insan yönetmede matematik ve fizik yetmez. Psikoloji ve sosyolojiye ihtiyaç duyulur ve işin içine ekonomi bilimi de girer. Bazı binaların da insan gibi ruhu vardır. Yaşanmışlıklar ile birlikte acılar, sevinçler, gözyaşları ve tarih vardır. Orasını yıktığınızda onlar da incinir, ezilir, ağlar, üzülür, kalpler kırılır, ölenlerin ruhu incinir. Şimdi aramızda olmayan Anbarlı, Ümit Yalvaç gibi isimler, eminim ki incinmiştir ve koruyamadığımız için bize de kızıyorlardır. Yıkmadan yapmak da mümkün iken, neden bu tesisler yıkılıyor? Orası Aydınspor müzesi olurdu ve çok güzel, ve de çok şık olurdu. Bu yıkım işi olmadı ve hiç yakışmadı” diye konuştu.

“BÖYLE BECERİKSİZ YÖNETİM GÖRMEDİM”

Aydınspor Kulüp eski Başkanı Ufuk Gezeroğlu da, yıkılan Mukan Perinçek Stadı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Gezeroğlu, “Yıllardır atıl durumda kaldı o tesisler. Tinerciler, gangsterler yaşadı. Aydın Büyükşehir Belediyesi yıllardır oraya hiçbir müdahalede bulunmadı. Bunu beceremedi. Diğer işlerde olduğu gibi burada da beceriksizliğini gösterdi. Ben böyle beceriksiz bir yönetim görmedim. Yakın çevremizdeki şehirlerin belediyelerine bir baksınlar. Neler yapmışlar, ne spor tesisleri, ne statlar yapmışlar. 'Kimse arkamızda değil yanımızda değil' diyorlar. O belediyelerin arkasında da kimseler yoktu ama neler yaptılar. 'Bu atıl durumdaki tesisleri amatör sporun hizmetine sunacağım' diyordu. Bu da yalan çıktı. Özlem Çerçioğlu yüzünden Aydın’da profesyonel takım kalmayacak. Profesyonel takımları bitirdiği gibi, şimdi de amatör spora el attı. Amatör sporun da Aydın’da bitmesi yakındır. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bir tek başarısı AYBA. Başka da bir şey yok. Aydın sporunun başını yedi bu belediye. Yazık, günah. Uyduruk bir oylama ile koca bir tarihi yok ettiler. Yazıklar olsun” dedi.