İçerisinde, açık olimpik yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, engelli çocuklar ve vatandaşların yararlanabileceği rehabilitasyon havuzları, terapi merkezi, kafeteryalar, yeşil alan ve otoparklar bulunacak olan tesisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hizmete açacak. 
  Aydın'da Büyükşehir Belediyesi tarafından, Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'ndeki 22 bin dönüm üzerinde, 24 milyon liraya yaptırılan Atatürk Spor Kompleksi'nin işletme ihalesini kazanan İzmirli firma, tesisi kendi konseptine uygun hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Modern ve çok yönlü mimarisiyle Aydın'a yeni bir soluk getirecek olan spor kompleksi, Aydın'dan milli sporcuların yetiştirilmesine öncülük edecek.

MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRİLECEK 

Spor Organizasyonları ve Danışmanlık Hizmeti veren Derin LTD ŞTİ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sütcü, devasa tesisle spor ve sosyal alanda Aydınlılara hizmet vereceklerini söyledi. Tecrübeli antrenörler eşliğinde Aydın'ın yetenekli çocuklarını Türk sporuna kazandıracaklarını dile getiren Sütcü, "Aydın'da çok güzel bir tesisi işleteceğiz. Bu tesise kendi konseptimize uygun bir ruh katıyoruz. Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla önemli bir ihtiyacın farkına varılarak bu tesis hayata geçirilmiş. Bu tesisi Büyükşehir Aydın'a yakışır şekilde işletip insanları spora teşvik etmek istiyoruz. Doktorların reçeteye yazdığı 'Sağlıklı kalmak için spor yapın' deyişini gerçekleştireceğimiz bir yer olarak burayı görüyoruz. Buradan milli sporcular yetiştirerek Aydın'ın sporculara verdiği değeri bütün Türkiye'ye ispatlayacağız" dedi.

YAŞAM MERKEZİ 

Tesiste ailelerin de hoşça vakit geçirebileceğini ifade eden Sütcü, "Tesisimizde restoran, spa merkezi, rehabitasyon merkezi, havuz başı düğün salonu, yüzme havuzu var. Çocukları spor yaparken, aileleri de unutmadık. Aileler için tesiste fitness salonu, latin dansları eğitimleri olacak. Bu spor kompleksi, Aydınlıların yaşam merkezi olacak. İlk etapta 120 personelle hizmete girecek olan tesisimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında 250 çalışanımız olacak. Tesis, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak” diye konuştu.

"AYDIN'IN ADI SPORDA DAHA ÇOK DUYULACAK" 

Tesis Müdürü Serhat Sezersan, 4 bin sporcu kapasiteli tesisin Aydın'da spora önemli katkı sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Tesiste bulunan 50 metrelik tam olimpik yüzme havuzu Mayıs ayından itibaren hem yetişkinlere, hem özel ilgi isteyen çocuklarımıza, hem de spor okullarına hizmet verecek. Alt yapıdan yüzme bilmeyen kimseyi bırakmayacağız. Herkes yüzmeyi öğrenecek. Yetenekli çocuklar arasından antrenmanlarla Türkiye şampiyonları yetiştirmeye amaçlıyoruz. Yüzme branşını, jimnastik eğitimleri destekleyecek. Küçük yaş gruplarına özel hareket eğitimleri vereceğiz. Uzmanlaşmış antrenör kadromuz ile çocuklarımızın sportif gelişiminde doğru yönlendirmelerini yapacağız. Teniste milli takıma sayısız oyuncular yetiştiren Serdar Sütcü ile birlikte Aydın'ın en iyi tenisçilerini yetiştireceğiz. İlerleyen yıllarda yüzme, jimnastik, eskrim ve okçuluk sporlarında Aydın adından söz edilen bir il haline gelecek.”