Dişil enerji artırmasıyla bilinen gül yağı günümüzde birçok alanda tercih ediliyor. Popüler aromaterapi yağlarından biri olan gül yağı ne için kullanılır sorusu da çokça araştırılıyor.

Gül yağı enerjisi ve hakkında diğer merak edilenleri yanıtladık!

Gül Yağı Nedir?

Son günlerde özellikle aromaterapi için kullanılan uçucu yağlar oldukça popülerdir. Sayısız çeşidi bulunan bu yağlar arasında gül yağı dişil enerjiyi artırması sebebiyle en çok merak edilen çeşitlerdendir. Gül yağı ne için kullanılır inceleyelim...

Gul Yagi Ne Icin Kullanilir 2

Gül Yağı Ne İçin Kullanılır?

Gül yağı günlük hayatta yer alan pek çok noktada kullanılabilmektedir. İçerdiği doğal bileşenler, hoş kokusu ve saflığı sebebiyle oldukça tercih edilmektedir. Peki gül yağı nerelerde kullanılmaktadır?

Gül Yağı ne için kullanılır sorusunun yanıtı aşağıdaki gibidir:

  • Gül yağı kozmetikte kullanılır. Saç ve cilt bakım ürünlerinde sıkça tercih edilen gül yağı, kokusu ve içeriğindeki vitaminler sebebiyle oldukça popülerdir. Aynı zamanda gül yağı, içerisinde keratinosit adında bir madde bulundurmaktadır. Bundan dolayı güneşin zararlı UV ışınlarının etkilerini en aza indirme özelliğine sahiptir.
  • Temizlikte kullanılmaktadır. Hoş ve kalıcı kokusu sebebiyle gül yağı, ortam kokusu olarak sıkça tercih edilmektedir. Temizlik sularına da katılan bu yağ, ferah kokusu ile yapılan temizliğin etkilerini artırmaktadır.
  • Gül yağı aromaterapide kullanılır. Genellikle koku üzerine aromaterapi uygulaması yapılan gül yağının, özellikle nefes darlığı ve astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Gul Yagi Ne Icin Kullanilir 8

Gül Yağının Faydaları

Birçok alanda karşımıza çıkan gül yağı, sayısız faydasıyla da adından söz ettirmektedir. Bu sebeple gül ne için kullanılır sorusuna cevap verdikten sonra, konuyu biraz genişleterek detaylara yer verelim…

Özellikle kadınlar tarafından oldukça merak edilen gül yağı faydaları aşağıda yer almaktadır:

  • Gül yağı ne işe yarar sorusunun ilk cevabı, stresten uzak bir hayat olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kapsamda gül yağı, aromaterapi sürecinde kullanılması ile birlikte stressiz ve huzurlu bir hissiyat sunmaktadır. Aromaterapide kullanılan gül yağının bir diğer faydası ise solunum yolu hastalıklarının önüne geçmektir.
  • Kozmetik alanında oldukça kullanılan gül yağı, makyaj temizlemek için doğal bir yoldur. Bu sebeple kimyasalların ciltte bıraktığı zararı da azaltmaktadır.
  • Sağlık konusunda da oldukça faydası bulunan gül yağı, sindirim sorunu yaşayan kişilere yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda gül yağını karın bölgesine masaj yardımıyla uygulamak, bağırsakları rahatlatmaktadır.
  • Gül yağı hoş aroması sayesine ortamın atmosferini ferah bir kokuyla doldurabilmektedir. 
  • Gül yağı, içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde hücre onarımını desteklemektedir. Bu sebeple küçük yara izlerinin azalmasında oldukça etkilidir.
  • Afrodizyak etkili uçucu yağlar arasında yer alan gül yağı dişil enerjiyi artırmaktadır. Gül yağının bu etkisi, kalp çakrasını açma ve sevgi duygusunu dengeleme özelliğinden kaynaklanmaktadır.
  • Gül yağı frekans yükseltmek amacıyla da sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple kadın bedeninde meydana gelen regl etkilerini en aza indirmekte, hem de dişil enerjiyi artırmaktadır.
  • Gül yağı ne için kullanılır sorusunun bir diğer yanıtı ise cilde olan faydalarından geçmektedir. Gül yağı düzenli kullanıldığında, cilde canlılık getirmekte ve genç bir görünüm kazandırmaktadır.
  • Gül yağının cilde olan faydaları arasında, ciltteki kızarıkların giderilmesine yardımcı olmak da yer almaktadır.
  • Kuru ciltler için önerilen gül yağı, cildin nem dengesini korumaktadır.
  • Gül yağı güneş lekelerinin ciltteki görünümünün hafiflemesinde etkili bir rol oynamaktadır.

Not: Birçok faydası sıralanan gül yağı, her ne kadar zararsız görünse de tıpta yeri bulunmamaktadır. Gül yağı özellikle alerjik bünyelerde bazı yan etkilere yol açmaktadır. Bu sebeple kullanımı konusunda bir uzmana danışmak veya saf gül yağı kullanmak oldukça önemlidir.

İzmir'de Müzekart İle Gezilecek Yerler: Ücretsiz Gezebileceğiniz 10 Tarihi ve Kültürel Mekan! İzmir'de Müzekart İle Gezilecek Yerler: Ücretsiz Gezebileceğiniz 10 Tarihi ve Kültürel Mekan!

Eğer bir uzmana danışılmamışsa, en iyi gül yağı markaları araştırılmalı ve başlarda ufak ufak kullanılmalıdır. Yan etki görülmezse kullanıma devam edilmelidir.

Gul Yagi Ne Icin Kullanilir 7

Gül Yağı Cilde Sürülür Mü?

Gül yağı ne için kullanılır konusu kapsamında, bu yağın cilde olan faydalarına değinmiştik. Peki gül yağı direkt olarak cilde sürülür mü?

Gül yağının seyreltilmeden saf olarak cilde uygulanmaması gerekmektedir. Nemlendirici, şampuan, su ve diğer kozmetik ürünlerle inceltilerek kullanılması önerilmektir. Aksi takdirde tahriş edici etki meydana gelebilmektedir.

Bilindiği üzere gül yağı dişil enerjiyi yükseltmek amacıyla kol bileklerine sürülmektedir. Ancak bu uygulamanın da su ile seyreltilerek yapılması gerekmektedir.

Gul Yagi Ne Icin Kullanilir 3

Gül Yağı Nasıl Seyreltilir?

Gül yağının cilde uygulanmadan önce inceltilmesi gerektiğinden bahsettik. Peki gül yağı nasıl inceltilir? Bu kapsamda iki yöntem bulunmaktadır.

İlki gül yağını su karıştırmaktır. Su yardımıyla seyreltilen gül yağı ve akabinde oluşan gül suyu, masaj yardımıyla cilde sürülebilmektedir. İkinci yöntem ise vazelin, nemlendirici ve şampuan gibi ürünlere eklenerek seyreltme işleminin gerçekleşmesidir.

Gül Yağı Dişil Enerji İçin Nereye Sürülür?

Gül yağı ne için kullanılır konusuyla birlikte, gül yağının dişil enerjiye olan etkisi de sıklıkla araştırılmaktadır. Bu kapsamda gül yağı dişil enerji artırır mı sorusu, esansiyel yağ konusunda en çok merak edilenler arasında yer almaktadır. Gül yağının yüksek frekansı sebebiyle dişil enerjiyi artırdığı bilinmektedir.

Göbek deliği ve kol bilekleri, gül yağının dişil enerjiyi artırması bakımından en çok önerilen bölgelerdir. Bu bölgelere gül yağı ile yapılan masaj kalp çakrasını açmakta ve dişil enerjiyi artırmaktadır.

Gul Yagi Ne Icin Kullanilir 5

Gül Yağı Nasıl Yapılır?

Gül yağı; bitkinin çiçeklerinin, yapraklarının ve suyunun buhar damıtması yöntemiyle elde edilmesinden meydana gelmektedir. Ancak bu işlem oldukça zordur. Yaklaşık olarak 4 ton gülden 1 litre uçucu yağı ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple gül yağı, en pahalı esansiyel yağlar arasında yer almaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Şimdi de gül yağı ne için kullanılır başlığının yanı sıra bu konuda en sık merak edilenlere bir göz atalım…

Gül Yağı Neden Göbek Deliğine Sürülür?

Gül yağı göbek deliği ve çevresine sürülmekle birlikte, dişil enerji ile bu bölgede etkileşime girmektedir. Çünkü göbek deliğinde maksimum seviyede depolanan gül yağı enerjisi, frekansı yükseltmektedir. Bu sebeple göbek deliğine gül yağı ile masaj yapmak, kalp çakralarını dengelemekte ve enerji frekansını artırmaktadır.

Gül Yağı Cildi Beyazlatır Mı?

Gül yağının güneşin etkilerini en aza indirdiğine değinmiştik. Ancak gül yağı bronzlaşmanın önüne geçmemektedir. Bu sebeple cildi beyazlatmamaktadır. Yalnızca güneşin tahriş ettiği yanıklara ve kızarıklıklara iyi gelmektedir.

Gül Yağı Şampuana Katılır Mı?

Cilde ve saça oldukça faydası olan gül yağı, şampuan içerisinde birkaç damla ilave ederek kullanılabilmektedir. Böyle kullanımının ardından ise saçları, daha canlı ve hacimli bir hale getirmektedir.

Gül Yağı Parfüm Olarak Kullanılır Mı?

Yukarıda da değindiğimiz gibi gül yağının cilde direkt teması oldukça sakıncalıdır. Ancak hoş kokusu sebebiyle parfüm olarak kullanılmak istenmektedir. Çoğu parfümün içinde eser miktarda yer alan gül yağı, su veya kremlerle seyreltildiğinde parfüm etkisi yaratmaktadır.

Özellikle vazelin ile uygulanması hem kalıcılığını artırmakta, hem de kokunun tene iyice işlemesine sebep olmaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ