Futbol hiç şüphesiz dünyanın en popüler sporu konumunda. Günümüzde ve geçmişte birçok isim futbol camiasında iz bırakmıştır. Bu isimler kaliteli oyunlarının yanı sıra kazandıkları paralarla da gündem olmuşlardır. Bu yazımızda dünyanın en zengin futbolcuları listesi ile karşınızdayız. İşte detaylar…

Dünyanın En Zengin Futbolcuları

Günümüzde futbol büyük bir endüstri halini almıştır. Futbolcuların sahadaki perfomanslarının yanı sıra oluşturdukları marka değeri, yaptığı yatırımlar ve sponsorluk anlaşmaları da gelirlerini büyük ölçüde arttırmıştır. Bu durum ise en zengin futbolcuların serveti ne kadar sorusunu akıllara getirmektedir.

Çeşitli kaynaklarda çeşitli şekillerde karşımıza çıkan verilere göre en zengin 10 futbolcuyu listeledik.

İşte dünyanın en zengin futbolcuları:

Sökespor’da Mehmet Ali Moğul sesleri Sökespor’da Mehmet Ali Moğul sesleri
  • Faiq Bolkiah
  • Lionel Messi
  • Cristiano Ronaldo
  • David Beckham
  • Dave Whelan
  • Neymar Jr.
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Kylian Mbappe
  • Wayne Rooney
  • Ronaldo Luis Nazario

1.  Faiq Bolkiah (Brunei)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 1

Tahmini net değeri 20 milyar dolar olan Faiq Bolkiah, Brunei Prensi Jefri Bolkiah'ın oğludur. Futbolcu olarak skrom bir kariyere sahip olsa da, ailesinin petrol ve gaz servetinden dolayı dünyanın en zengin futbolcuları listesinde ilk sırada yer alıyor.

2. Lionel Messi (Arjantin)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 2

Değeri yaklaşık 600 milyon dolar olan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ile birlikte dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilir Messi servet ve kazançlarını; maaş, sponsorluk anlaşmaları ve yatırımlar yoluyla biriktirmektedir.

3.  Cristiano Ronaldo (Portekiz)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 3

Cristiano Ronaldo dünyanın en iyi futbolcuları arasında yer almaktadır. Ünlü futbolcunun tahmini değeri 500 milyon dolardır. Yıldız futbolcu, maaş, sponsorluk anlaşmaları ve yatırımlar yoluyla servetini biriktirmektedir.

4.  David Beckham (İngiltere)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 4

Tahmini değeri 450 milyon dolar olan David Beckham, emekli bir İngiliz futbolcudur. Futbolculuk kariyeri boyunca Manchester United, Real Madrid ve LA Galaxy gibi dev kulüplerde forma giyen Beckham, şu anda Inter Miami CF'in ortak sahibidir. Ayrıca birçok sponsorluk anlaşması ve yatırımı da bulunmaktadır.

5. Dave Whelan (İngiltere)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 5

Dave Whelan’ın servetinin değeri yaklaşık 210 milyon dolardır. Whelan, İngiliz bir girişimci ve eski futbolcudur. 1923 yılında doğmuştur ve 2021 yılında vefat etmiştir. Whelan, en çok Wigan Athletic Futbol Kulübü'nün sahibi olmasıyla tanınır. Kulübü 1995 yılında satın almış ve 2009 yılında Premier Lig'e yükselmesine yardımcı olmuştur.

Whelan, ayrıca Wigan'ın 2013 yılında FA Kupası'nı kazanmasını da sağlamıştır. Crewe Alexandra'da 4 sezon boyunca forma giyen Whelan, 1966 yılında futbolculuk kariyerini noktalamıştır.

6. Neymar Jr. (Brezilya)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 6

Tahmini net değeri 200 milyon dolar olan Neymar, dünyanın en zengin futbolcuları listesine 6. sıradan giriş yapmaktadır. Al Hilal’de forma giyen Brezilyalı bir futbolcudur. Zamanında kendisine ödenen 222 milyon euroluk bonservis ile halen dünyada transferine tek seferde bonservis haracanan futbolcu konumundadır.

7. Zlatan Ibrahimovic (İsveç)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 7

İsveçli Zlatan Ibrahimovic’in değeri yaklaşık 190 milyon dolardır. Ibrahimovic, 2024 yılı itibariyle emekliyle ayrılmıştır. Futbolculuk kariyeri boyunca birçok dev kulüpte forma giyen Ibrahimovic, aynı zamanda bir iş adamıdır ve birçok yatırımı bulunmaktadır.

8. Kylian Mbappe (Fransa)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 8

Tahmini net değeri 180 milyon dolar olan Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain'de forma giyen Fransız bir futbolcudur. Sezon sonu Fransız ekibi PSG ile yollarını ayıracak olan yıldız futbolcu için Real Madrid iddiaları son dönem oldukça artmıştır. PSG ile olan son sözleşmesindeki astronomik rakamlar ile dünyanın en zengin futbolcuları listesinde her geçen yıl yükselmektedir.

9. Wayne Rooney (İngiltere)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 9

Wayne Rooney’in tahmini net değeri 170 milyon dolardır. İngiliz futbol efsanesi Rooney, Everton'da başladığı futbolculuk kariyerinde Manchester United'a transfer olarak büyük başarılara imza atmıştır. 5 Premier Lig şampiyonluğu, 1 FA Kupası, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 FIFA Dünya Kupası İkinciliği gibi önemli kupalar kazanmış ve İngiltere Milli Takımı'nda en çok gol atan oyuncu olarak tarihe geçmiştir.

10. Ronaldo Luis Nazario (Brezilya)

Dunyanin En Zengin Futbolculari 10

Tahmini net değeri 160 milyon olan Ronaldo Luís Nazário de Lima, genellikle Ronaldo veya El Fenomeno (Fenomen) olarak bilinir. Ronaldo Luis Nazario, 18 Eylül 1976'da Rio de Janeiro, Brezilya'da doğan emekli bir futbolcudur.

Forvet pozisyonunda oynayan Ronaldo, tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilir. Futbolculuk kariyeri boyunca çok sayıda başarıya imza atmış ve birçok ödül kazanmıştır.

Sık Sorulan Sorular

Dünyanın en zengin futbolcuları sıralamasında ilk 10 ismi sizler için derledik. Gelin bir de sıkça sorulan sorulardan 2 tanesine cevap verelim.

Ronaldo dünyanın kaçıncı zengini?

Dünyanın en zengin futbolcuları listesinde iki Ronaldo’dan bahsettik. Cristiano Ronalda bu listede 3. sıradayken Fenomen veya Brezilyalı Ronaldo bu listede 10. Sırada yer almaktadır. 

En zengin Türk futbolcu kim?

En zengin Türk futbolcuyu tek bir isim olarak kesin olarak belirlemek zordur. 2024 yılına ait bazı güvenilir kaynaklardan derlenen bilgilere göre en zengin türk futbolcular listesinin başında tahmini net değeri 120 milyon dolar olan Mesut Özil gelmektedir.

Bir diğer isim ise şu sıralar Eyüpspor ile Süperlig’e yükselen emekli futbolcu ve güncel teknik direktör Arda Turan’dır. Kariyerinde Galatasaray, Atlético Madrid ve Barcelona formaları giyen Arda Turan Türkiye’de en zengin futbolcular listesinde kendine yer bulmuştur.

Muhabir: Ömer ARAZ