Ege Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytincilikte, yeni sezon hazırlıkları Didim’de tüm hızıyla sürüyor. Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller, ilçede bu yıl elde edilecek zeytin ve zeytinyağı rekoltesini (üretim miktarını) öngörebilmek amacıyla sahaya indi.

Didimde Zeytin Rekolte Tespit Calismalari Basladi 662490 Bcfc98

CHP Kadın Kolları Genel Başkanından Başkan Gençay’a ziyaret
CHP Kadın Kolları Genel Başkanından Başkan Gençay’a ziyaret
İçeriği Görüntüle

FARKLI LOKASYONLARDA VERİM ANALİZİ YAPILIYOR

İlçe genelini ve farklı mikroklimaları en doğru şekilde temsil edebilecek stratejik noktalardaki zeytin bahçeleri tek tek inceleniyor. Teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen bu verim tespit çalışmalarında; ağaç başına düşen dane yoğunluğu, iklim şartlarının ürün gelişimine etkisi ve genel ağaç sağlığı gibi kriterler göz önünde bulundurularak bilimsel veriler toplanıyor. İncelemelere İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlker Çolak’ta katılarak bilgi aldı.

Didimde Zeytin Rekolte Tespit Calismalari Basladi 662490 12Cd7E

ÜRETİCİYE BEREKETLİ SEZON TEMENNİSİ

Çalışmaların başlamasıyla ilgili kurum yetkilileri, Didim tarımının can damarı olan zeytin üreticilerine yönelik yaptığı açıklamada "İlçemizi temsil edebilecek farklı lokasyonlardaki zeytin bahçelerinde verim tespit çalışmalarımız başlamıştır. Şimdiden zeytin üreticilerimizin ürünlerinin bol olmasını ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ