Değerli okuyucular yeni haftadan hepinize selamlar. Yerel seçimlere çok kısa bir süre kala geçtiğimiz haftadan beri Aydın siyaseti yine çalkalanmış durumda. Bu kadar çalkalanmaya hepimiz bir bomba bekliyorduk ki beklediğimiz bomba da dün İncirliova’dan geldi. Bildiğiniz gibi İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, dün akşam saatlerinde “İncirliova’nın geleceğini Özlem Çerçioğlu-Fatih Atay kavgası için heba edemem” diyerek, İYİ Parti’den ayrıldığını ve Millet İttifakı’ndan çekildiğini duyurdu. Öte yandan Kaya’nın şu an Ankara’da olduğu ve yarında AK Parti semalarına katılarak rozet takacağı öğrenildi.
Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından Millet İttifakı Aydın’da bir türlü dengeyi tutturamadı. İttifak arasında çatırdamalar başlarken üstüne bir de parti içi atışmalar meydana geldi.
Geçtiğimiz hafta delege seçimlerine giden Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli ve Efeler’de ciddi tartışmalar yaşadı. Nazilli’de Başkan Adayı Erkan Acahan’ın karşısına çıkan rakip aday Hakan İsen, Efeler’de başkan adayı Polat Bora Mersin’in karşısına rakip aday çıkan Altan Kemerci, iddiaya göre baskı altında kaldıklarını söyleyerek istifa etmişlerdi.
İstifa açıklamaları sırasında hem Nazilli’de hem de Efeler’de tansiyonlar fazlasıyla yükseldi. Tabii bu anlar da delege seçimlerini yakından takip eden basın mensuplarının kameralarına yansıdı. Bu tartışmaların ardından CHP zaten Aydın’da kendi içinde ikiye bölündü.
Gelelim İYİ Parti’ye. Kurulduğu günden bu yana İl Başkanlığı’nda sürekli krizlerle isminden söz ettiren İYİ Parti, Aydın’da kazandığı iki büyük belediyeyi de dün itibari ile kaybetti. Geçen 6 yılda parti büyümek bir yana hep eksiye doğru gitti. Parti içinde muhalefeti sürekli diri tutan Recep Taner, ne Kürşat başkana kal diyebildi, ne de Aytekin başkana. Sürekli her fırsatta Büyükşehir Belediyesi’ni bizim sayemizde kazandınız ifadelerini kullanan Taner, hem kendi partisine hem de CHP’ye zarar verdi. Hali hazırda İYİ Partili belediyeler varken Aydın’da birinci parti olmayı hayal eden Recep Taner’in elinde ne mi kaldı? Kocaman bir SIFIR.
İki partinin de bir hafta içerisinde yaşadığı bu olaylar bence Cumhur İttifakı’nı 2-0 öne geçirdi.
Pekiiiiiii…. Yerel seçimler öncesi bu şekilde tutumlar sergileyerek Cumhur İttifakı’nın ekmeğine ilk önce yağı sürüp sonra da ballandıran Millet İttifakı’nın Aydın’daki akıbeti ne olacak?
Cumhur İttifakı niye bu kadar sessiz?
Sizce Millet İttifakı yerel seçim süreci başlamadan toparlanabilecek mi ?
Bütün bu soruların cevabını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…