Oda Başkanı Hüseyin Yaman ve yönetimi, zamanla yıpranan oda hizmet binasını esnaf ve sanatkarlara yakışır bir hale getirmek amacıyla harekete geçti. Yönetim tarafından alınan tadilat kararının ardından oda personelinin çalıştığı alan, daha önce arşiv olarak kullanılan bölümle birleştirilerek genişletildi. Çatı tamiratı, asma tavan çalışması, boyama işlemleri, fayans değişimi ve dolap yenilemeleriyle bina modern bir görünüme kavuştu. Tadilat sürecinde hizmeti aksatmamak için kısıtlı şekilde çalışan oda personeli, çalışmaların tamamlanmasının ardından, tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

"YANLIŞ YERE Mİ GELDİK?"

Konuyla ilgili açıklama yapan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, “Üyelerimize daha iyi hizmet sunmak adına bu adımı attık ve ortaya güzel bir sonuç çıktık. Odamız daha kurumsal bir yapıya büründü. Binamızın yeni halini gören esnaflarımız, şaşıyor ve çok beğeniyor. ‘Yanlış yere mi geldik?’ diyen bile oluyor” şeklinde konuştu.

ODA ÜYESİ ESNAFLAR YAPTI

Yapılan işlerin büyük kısmının oda üyelerinden olan esnaf ve sanatkarlar tarafından gerçekleştirildiğini belirten Yaman, bu sayede hem maliyetin düştüğünü hem de özenli bir işçilik elde edildiğini belirtti. Yaman, “Burası esnaf ve sanatkarların evi. İşin yüzde 90’ını Koçarlı’daki esnaflarımız yaptı. Hizmetleri için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karacasu'da bu bayram fener alayı düzenlenmedi Karacasu'da bu bayram fener alayı düzenlenmedi

İKİNCİ MERDİVEN

Kadın esnafların taleplerine de duyarsız kalmayan oda yönetimi, kadınların odaya daha rahat erişebilmesi için ikinci bir giriş merdiveni inşa etti. Yaman, tadilat sürecinde kendilerine gösterdikleri anlayış ve destek nedeniyle tüm üyelere de teşekkür etti.

Muhabir: EMRAH DİNÇER