Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 üretim yılı fark ödemesi destekleri kapsamında Aydın’daki üreticilere yapılacak ödemelerin miktarı belli oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Av. Ömer Özmen, bu kapsamda toplam 388 milyon 221 bin 396 TL tutarında önemli bir destekleme ödemesi yapılacağını belirtti.
HESAPLARA GEÇİYOR
Özmen, “Aydın il genelinde yapılan bu ödeme kapsamında; kütlü pamuk ve ayçiçeği üretimi yapan 5.933 çiftçiye 382 milyon 567 bin 419 TL, hububat, baklagil ve dane mısır üretimi yapan 478 çiftçiye ise 5 milyon 653 bin 977 TL ödeme gerçekleştirilecek. Ödemeler T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre çiftçilerin banka hesaplarına aktarılacak. 13 Haziran Cuma günü: Son rakamı 6 ve 8 olanlar, 20 Haziran Cuma günü: Son rakamı 0, 2 ve 4 olanlar, saat 18.00’den sonra ödemelerini alabilecek” ifadelerini kullandı.
"ÜRETİCİLERİMİZ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK"
Özmen, yapılan bu desteklerin tarımsal üretimin devamlılığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Emekleriyle toprağa hayat veren tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu destekler, Aydın tarımının güçlenmesine ve üreticimizin emeğinin karşılığını almasına katkı sunacaktır.”