ADÜ’de görev yapan Öğretim Görevlisi Aslı Esenkaya, 4. evre pankreas kanseriyle tam 6 yıl boyunca mücadele etti. Zorlu tedavi sürecine rağmen hayata tutunma azmini hiç kaybetmeyen Esenkaya, bu süreçte akademik çalışmalarını sürdürerek doktora yaptı, bilimsel makaleler kaleme aldı ve projeler geliştirdi.

AMANSIZ HASTALIK YAKASINI BIRAKMADI

Ancak tüm çabalarına rağmen hastalığın yeniden nüksetmesi genç akademisyenin bedenini daha fazla zorladı. Tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Esenkaya, yaşam mücadelesini kaybetti.

EĞİTİM CAMİASINI YASA BOĞDU

Aslı Esenkaya’nın vefatı, başta ailesi olmak üzere öğrencileri, meslektaşları ve akademi dünyasında derin üzüntü yarattı. Genç yaşta hayata veda eden Esenkaya, geride azmiyle örnek gösterilen bir yaşam hikâyesi bıraktı.

Adulu Akademisyen Hayata Veda Etti 655910 203537

SON YOLCULUĞUNA KONYA’DA UĞURLANACAK

Merhume Esenkaya’nın cenazesi, yarın ikindi namazına müteakip Konya’nın Ahırlı ilçesine bağlı Kayacık Köyü’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi’nde çalışmalar yerinde görüldü
Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi’nde çalışmalar yerinde görüldü
İçeriği Görüntüle

REKTÖR KENT’TEN DUYGUSAL MESAJ

ADÜ Rektörü Bülent Kent yayımladığı taziye mesajında, “Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve ADÜ ailemize sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE