Yaz tatili planlaması yapacaklar, okullarının kapanış tarihine göre hareket edecekler. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlayacak ve süresi ne olacak? İşte, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih...

Eğitim ve öğretim faaliyetleri ikinci dönemde devam ederken, Mayıs ayının gelmesiyle birlikte okullara olan ilgi arttı. Özellikle aileler, tatil planlarını belirlerken, okulların yaz tatili süresince kapalı olduğu günleri dikkate alıyorlar. Bu yıl, eğitim-öğretim faaliyetleri 11 Eylül'de başladı ve öğrenciler ilk ara tatillerini Kasım ayında, ikinci ara tatillerini ise Nisan ayında gerçekleştirdiler. Sömestr tatili olarak bilinen ve yaz tatilinden önce en uzun tatil olan ara tatil ise Ocak-Şubat aylarında gerçekleşti. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte, okullarda ölçme ve değerlendirme için düzenlenen sınavlara yaklaşıldı. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavı 2 Haziran'da, üniversite sınavı ise 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek. Peki, yaz tatili sebebiyle okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili kaç ay sürecek, 90 gün mü olacak? İşte, 2023-2024 okullarının kapanış ve önümüzdeki dönem açılacağı tarihler…

32R32R2Dsfeweffewf32

YAZ TATİLİ SEBEBİYLE OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Okulların kapanacağı tarih, dönem başında belirlenen çalışma takvimiyle önceden duyuruldu. 16 milyon öğrenci 11 Eylül'de derslere başlarken, okulların kapanışı Haziran ayına denk geliyor.

İkinci dönemin sona ermesiyle birlikte, öğrenciler başarı notlarını ifade eden karnelerini alacaklar ve yaz tatili başlayacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapıldı. 15 tatil veya yarıyıl tatili ise 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşti.

Öğrenciler son olarak bu yıl Ramazan Bayramı'na denk gelen ikinci ara tatili 8-12 Nisan tarihinde yaptılar.

Okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erecek.

1200X627 Okullar Ne Zaman Kapanacak 2023 Ilkokul Ortaokul Liseler Ne Zaman Kapanacak 2023 Yaz Tatili Ne Zaman 1676289166622

YAZ TATİLİ KAÇ AY SÜRECEK?

Özellikle ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili spekülasyonların ardından, yaz tatilinin kaç gün olacağı merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatillerin devam edeceğini açıkladıktan sonra, öğrencilerin kafasındaki soru işaretleri giderildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz tatilinin tamamlanmasının ardından, önümüzdeki dönem okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Öğrenciler, Haziran ayının yarısından, Temmuz ve Ağustos aylarının tamamında ve Eylül ayının ilk haftasında yaklaşık olarak 86 gün boyunca yaz tatili yapacaklar.

Tatil

ÜNİVERSİTE SINAVI VE LGS SINAV TARİHLERİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavları, kısaca Üniversite Sınavı olarak da bilinen sınavlar, üç oturumda düzenlenecek.

Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi oturumları 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ise 2 Haziran'da düzenlenecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ