Aydın’ın önemli aşçılarının yanında yetişen 27 yaşındaki evli ve iki çocuk babası esnaf Yıldıray Birol, 15 yılık meslek hayatındaki ikinci lokantasını Aydın 1. Sanayi Sitesi’nde hizmete açtı. ‘Yıldıray Usta’ ismini verdiği lokantasını, Efeler ilçesi, Ata Mahallesi, 609 Sokak, numara 10 adresinde faaliyete geçiren Birol, lokantasında günlük olarak çorba ve yemek çeşitleri hazırlıyor. Taze ve kaliteli malzemelerle yaptığı yemeklerle oluşturduğu menüsünü, güne özel hazırladığı yemeklerle de zenginleştiren Birol, lokantasını kısa süre önce hizmete açmasına rağmen dilden dile dolaşan enfes lezzetleri ile her gün müşterilerinin arasına yenilerini ekliyor. Otopark sorunu olmayan lokantasında, aynı anda 100 kişiyi ağırlama imkanına sahip olan Birol, güler yüzlü personeli ile yüzde 100 müşteri memnuniyeti ile hizmet veriyor.

“YEMEKLERİMİZ GÜNLÜK”


Kentin gözde lezzet duraklarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Yıldıray Usta Lokantası’nın sahibi Yıldıray Birol, müşterilerini birbirinden lezzetli çorba ve yemekleri ile mutlu ettiğini söyledi. Yemek sektörüne 15 yıl önce bulaşıkçı olarak adım attığını ve farklı aşçıların yanında çalışarak tecrübe edindiğini belirten Birol, “Babamın tavsiyesi ile yemek sektörüne adım attım. 15 yıllık meslek hayatımda, bulaşıkçılık ve garsonluk yaptıktan sonra aşçılığa geçtim. Farklı aşçıların yanında çalışarak tecrübe edindim. Lezzetli yemek yapmanın tüm inceliklerini öğrendim. Kısa süre önce de meslek hayatımın ikinci lokantasını açtım. Lokantamızda yemeklerimizi günlük olarak hazırlıyoruz. Yemeklerimizde kullandığımız malzemelerin tamamı ise taze ve kalitelidir. 100 kişilik kapasiteye sahip olan lokantamızda, otopark sorunu yoktur. Pazar günü hariç haftanın 6 günü, 05.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyoruz” dedi.

ZENGİN MENÜ


Menüsünde kelle, işkembe, ayak, mercimek, ezogelin ve tavuk çorbaları, Arnavut ciğeri, güveç, kavurma, kuru fasulye-pilav ve tas kebabı yemekleri yer aldığını belirten Birol, müşterilerine menünün dışında her gün mutlaka bir tane zeytinyağlı yemek, perşembe günleri kadınbudu köfte ve hünkârbeğendi, cuma günleri de keşkek sunduğunu dile getirdi. Tüm vatandaşları lezzetlerini tatmak için lokantasına davet eden Birol, düğün, sünnet ve benzeri cemiyetlere de yemek hazırladıklarını sözlerine ekledi.
Muhabir: Yazar Silinmiş