Yapay
Hüseyin Barış Özsoy
Dörtbuçuk milyar yaşında bir gezegende yaşıyoruz. İnancınız ne olursa olsun yaşam sürdüğümüz gezegen milyonlarca mucizenin en doğru anda bir araya ya da tam zamanında arka arkaya meydana gelmesi ile oluştu. Aklın alacağından çok daha büyük mucizelerin yaşamı var etmeye başlaması milyarlarca yıl önce başladı. Canlılığın dünya üzerinde hangi zaman diliminde başladığı sorusu şimdilik kesin bir cevap bulmuyor. Bugün bizlere bilim diye anlatılan bazı hikayelerin saçmalığını anlamak için Einstein olmaya gerek yok. Yoksa siz hurafelerin sadece dinlerde olduğunu mu zannediyorsunuz? Kusura bakmayın da çok kötü kandırıldınız.
Düşünün ki milyarlarca yaştaki canlı dünya, yaklaşık son 100 yıldır kirlenip, bozulmaya başlamış. Hikaye bu ya iklim bozuluyor, dünya ısınıyormuş. Hem de inekler osurduğu için. Milyarlarca yılda osura osura dünyayı ısıtamayan trilyonlarca canlı, bizim içinde bulunduğumuz bu dönemde sadece ineklerle iklimi ısıtmayı beceriyor, ne şans be. Şimdi bu hikayeyi ben dizi yapmaya kalksam, bu ne saçma dizi diye eleştirecek sivri zekalılar, Bill Gates amcamızın bu tespitine bilimsel gerçeklik gözüyle bakıyor. 1500 yıl önce yazıldı diye Kuran’da tutarsızlık arayan akıllılar, bu zeka örneği teoriye koşulsuz inanıp biat ediyorlar.
Sonuç ne peki, inekleri öldürelim iklimi kurtaralım. Eeee et yemeyecekmiyiz diye soranlara ise “YAPAY ET” üretiyorlar. Her şeyimizin yapaylaştığı dünyamızda, inekler oturarak dünyayı ısıtmasın diye etimizi de yapaylaştırıp, birde üzerine yapay et gerçek etten daha sağlıklı diye TRT’de haber yaptırıp bunu pazarlıyorlar. Yine bilime tapan, hurafeye savaş açmış sivri zekalılar bunu sorgulamadan kabulleniyor. Ne diyelim yapay zeka bazılarına gerçekten lazım her halde.
Yorumlar
Trend Haberler
Aydınlı muhtar setlerde
Aydın’da bir dilin 100 yıllık yolculuğu
CHP'nin ret oyuna rağmen engel aşıldı: Aydın'ın 17 ilçesine müjde
Aydın'da şok ceza: Yolcu gibi bindiler, cezayı kestiler
Karacasu'da yürekler dağlandı: Ataköy'de dayı-yeğen aynı kaderi yaşadı
Aydın'da köklü değişim: 17 ilçenin müdürü değişti
Kuyucak'ı üzen ölüm: Mesaiye gitmek için evden çıktı hayatını kaybetti
75 Yaşında 35 yıllık emek: Cumartesi Pazarı’nın güler yüzlü markası Ümmühan Teyze
Karacasu'da zehire ağır darbe
Aydın'ın masalsı mahallesi
Resmi İlanlar