Telepati kelimesi Yunanca bir kelimeden türetilmiştir. Tele (uzak), pathos (duygu, düşünce) anlamındadır.
Anlamak ve anlaşılmak. İletişim kurmak: İnsanoğlunun ve tüm canlıların en temel ihtiyaçlarından biridir. İnsanoğlu ve tüm canlılar varlıklarını sürdürebilmek, mutlu olmak için, sağlıklı bir iletişim kurmaları gerekmektedir.
Telepati; bir kimsenin kafasından geçenleri ya da çok uzakta geçen bir olayı, arada hiçbir iletişim aracı, hiçbir bağlantı olmadan algılama yeteneğidir.
İnsanlar iletişim kurabilmek için birçok yol, yöntem, araç gereç kullanmışlardır. Telepati iletişim yöntemlerinden biridir. Telepati, Fransızcada (uzaktan algılama) anlamına gelir. Telepati genel olarak paranormal bir yetenek olarak kabul edilmektedir. Telepatiyi beş duyu organı dışında algılama olarak kabul bedenler de bulunmaktadır. Telepati gerçekleşirken 3. göz aktif durumdadır. 3. göz iki kaşın arasında bulunan epifiz bezinin aktif rol oynadığı bir organdır. Telepatide, mesajı gönderen, düşüncesini gönderen kişiye, verici (acent); gönderilen mesajı, düşünceyi almaya çalışan kişiye (telepat) denir. Telepat olan kişilerin başka insanların zihinlerini okuyabilme yeteneği olduğu söylenir.
Dünyadaki ilk telepat, Wolf Messing’dir. Amerika ve Rusya’da telepati ile ilgili çalışmalara önem verilmektedir. Sovyetler Birliğinde bu konuyla ilgili birçok çalışma, deney sonucunda önemli tecrübeler elde edilmiştir. Yeni Zelanda halkından olan Maori’ler, telepatiyi yaşamlarında kullanmaktadırlar. Benzer yöntemler, Afrika kabilelerinden biri olan Tabu yerlilerine de kullanılmaktadır. Kuran-ı Kerim’de geleceğe ait olayların olmadan önce bilinmesiyle ilgili, peygamberlere dahil hiç kimse kendi kendine geleceği bilemez; ancak Allah’ın bildirmesiyle bilebilirler.(Cin,72//27)
Türkiye’de Nöroloji uzmanı Doç.Dr. Ece Balkuv, telepati gerçekleştiğinde pek çok hastanın hayatına önemli ölçüde kalite katacağını söylemiştir.
Telepati gücüne sahip kişiler, problemlerini çözmede telepati yönteminden faydalanırsa, daha sağlıklı bir iletişim kurarak mutlu ve başarılı bireyler olarak yaşayabilirler.