Kristal (Meth); metamfetamin hidroklorid, shabu (şabu), ateş, buz, şeklinde adlandırılmaktadır. Sentetik, uyarıcı bir maddedir. Kristal, renksiz cam parçaları şeklinde toz, sigara şeklinde içme burundan çekme veya şırınga yoluyla alınmaktadır.
Uyuşturucuyu uzun süre kullananlar, uyuşturucunun verdiği neşe hissini algılayamaz hale gelirler. Sonuç faciadır. İnsan ömrünü yüzde seksen kısaltır. Çıban-damar zehirlenmesi, cilt lekeleri, beyin felci, kan hastalıkları, akciğer hastalıkları, diş yapısı bozuklukları, beyin fonksiyonlarında azalma, sanrılar görme, paranoya gibi kalıcı hasarlara yol açmaktadır.
Birçok cinayetin sebebinin kristal kullanımı olduğu ortaya çıkmıştır. Daha kaç defa uyanabilirsiniz, kristal hayallerinden? Seni kim uyandıracak? belki de bu son kristal düşün olacak. Ruhun bedenini terk ederken, kendini uzaktan izlediğinde, yanında hiç kimsenin kalmadığını göreceksin. Bir pislikmişsin gibi kaçacaklar cansız bedeninden. O sanal dostların çoğu seni değil, kristal tuzaklarda kaybolmayı seçecekler; gerçekle yüzleşip savaşmayı öğrenene kadar.
Oysa bir ışık gördüğünü sanmıştın, kristal düşlerinde, kraldın, kraliçeydin. Yalancıktan, mutluymuş gibiydin. Sadece 12 saat. Acı bir düşüşle uyandığında gerçeklere, o ışığın sahte olduğunu anladın. Güzel isimlerle süslenmiş ,gizlenmiş ,tuzakları görebiliyorsun artık.
Derin dünya devleti, planlar yapıyor, bilemiyoruz. İnsan hakları adına insan hakları sömürülüyor. İnsanlara birçok alanda istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Bunun birçok yolu var, birçoğumuz farkında değiliz. Gıdalara konulan maddeler, ilaçlara konulan maddeler, uyuşturucular, yapay virüsler, ahlakı çökerten yayınlar vb., yapay fikirler, inançlar, daha birçok tuzaklarla dünyayı ele geçirip, tek elden yönetmek isteyenler var.
Bu kötü niyetli sistemin dişlileri arasında ezildiğini görebilmesi gerek bazı bireylerin. Uyuşturucu adı üstünde, uyuşturan, aklı sağlıklı çalıştırmayan madde. Ülkeleri ele geçirmek ,maddi manevi çökertmek için kullanılan silahlardan biri, uyuşturucudur. Ne kadar çok bağımlı olursa, o kadar çok sorun olacaktır. Sağlıklı düşünen, kötülüklere ,haksızlıklara direnen insan gücü azalacaktır. Düşmanlarımızın amacı da budur.
Kuran-ı Kerim’de hamr yani aklı örten şey yasaklanmıştır. Bu yüzden sadece içkiyi değil, uyuşturucuyu da kapsar. Bağımlıların tedavisi kendi isteğine bırakılmamalıdır; devlet tarafından yapılmalıdır. Bağımlılığa neden olan sorun, uzmanlar tarafından ortaya çıkarılmalı, çözülmeye çalışılmalıdır. Hapishanelerdeki bağımlılar zorunlu tedavi altına alınmalıdır. Dışarı çıktıklarında belki, yine aynı suçları işlemeleri engellenmiş olacaktır. Kontrol ve denetim altına alınan durum, olumlu sonuçlar verecektir.
Bu yıkımlara dur diyebilir bağımlılar. Bir kişi bağımlılığından kurtuldu mu, çevresindeki birçok bağımlıya örnek olacaktır. Uyuşturucunun esiri olmayın, direnin. Gerçek kral ve kraliçe olabilmek, uyuşturucu kullanarak sahte duygularla değil; Allah’ın bizlere verdiği irade gücünü kullanarak, iyi ve güzel, faydalı işler yaparak olunur.
Yüce Allah, iyi ve güzel, olumlu davranış yapanların yanındadır. Allah, bağımlı insanların bağımlılıktan kurtulma mücadelesinde, daima yardımcısı olsun İnşallah.