Başka gezegenlerde yaşam ararken, üzerinde yaşadığımız güzel Dünya’mıza zarar vermemeliyiz.
Küresel ısınma ve sonucunda iklim değişikliği Dünya’mızı olumsuz yönde tehdit etmektedir. Ozonosfer veya ozon tabakası stratosferin üst kısmında bulunan tabakadır. Ozon tabakası, Güneş’ten gelen morötesi ışınlardan olan UV-B, UV-C gibi zararlı ışınları tutar. Ozon tabakası bu özelliği nedeniyle çok önemlidir. Çünkü UV-B,UV-C ışınları ölümcüldür. Ozon tabakasında meydana gelen incelme ve delik bu zararlı ışınlardan etkilenmemize neden olacaktır .Bunu önlemek için birey olarak ne gerekiyorsa yapmalıyız.
Küresel ısınma, karbondioksit gibi ısıyı tutan gazların, atmosferde artmasıyla oluşur. Gazların sera etkisi oluşturmasıyla Dünya yüzeyinde sıcaklık artışı meydana gelir. Bu sıcaklık artışına küresel ısınma diyoruz. Bir gezegenin atmosferinden gelen radyasyonun, gezegenin yüzeyini normalden daha yüksek sıcaklığa çıkartarak ısıtması sürecine, “sera etkisi” diyoruz.
Küresel ısınma sonucunda, buzullar eriyor, sağanak yağışlarda artış oluyor, fırtına ve sel olayları artıyor, tundralar eriyor, buharlaşma miktarı artıyor ve bunun sonucunda kuraklık meydana geliyor. İnsan yaşamını, doğayı hayvanları tüm canlıları olumsuz yönde etkiliyor.
Avrupa Birliği Kopernik Atmosfer Servisi, “CAMS” ozon deliğinin Eylül ayı ölçümlerinin, normal genişliğinden daha küçük olduğunu açıklamıştır. Biz dünyalılar gezegenimizi korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edersek, gezegenimizi kurtarabiliriz.
Uzaylı ırk “Annunakiler” de bizimkine benzer bir sorun yaşamışlar. Gezegenlerinin atmosferinde meydana gelen deliği kapatmak için, Dünya gezegenine gelmişler altın çıkartıp götürmüşler. Evrende başka yaşayan canlılar var mı? Bu konuyla ilgili Kur’an-ı Kerim’de, “Nahl Suresi”, 49. Ayetinde; göklerdekiler sözü, meleklerle birlikte, canlılar ve melekler ayrı ayrı yazılmıştır. Bu ayete göre, meleklerden başka canlıların olduğunu anlayabiliyoruz. Fakat biz insanoğlu henüz başka canlıların yaşadığı yerleri keşfedemedik arıyoruz.
Evrende başka yaşam olabilecek yerleri ararken Dünya’mızı korumalıyız. Küresel ısınmayı önlemek için, yapılabilecek başlıca etkinlikler olarak, çevremize ağaç dikebiliriz, güneş enerjisi kullanabiliriz, enerji tasarrufu yapmaya özen gösterebiliriz. Dünya bize Yüce Allah’ın emanetidir.
Uluslar, kavramlar, isimler, ırklar siyaset, dağlar ve denizler bizi ayıramaz. Tüm insanlar, aynı Güneş’ten ısınıyoruz, aynı soğukta üşüyoruz. Birey olarak şu cümleye dikkat edelim. “Ben mi kurtaracağım?” Bu yanlış bir cümledir. Su nasıl damlaya damlaya göl oluyorsa, bireyler de tek tek bilinçlenip milyonlara ulaşabilir. Bilinçli düşünüp, bilinçli davranarak, insana yakışır bir şekilde düşünüp hissederek, krizi yaşatan maddi manevi değerlere sahip çıkabiliriz.
Biz tüm insanlar, yaşayabileceğimiz bir başka gezegen bulsak bile, şu an üzerinde yaşadığımız, bizim her şeyimiz olan Dünya’mıza sahip çıkalım.