Bebeklere özel üretilmiş bir krem olan Sudocrem cilt bakımı amacıyla da kullanılıyor. Özellikle kadınların favori kremlerinden biri olması Sudocrem ne işe yarar sorusunu akıllara getiriyor.

Genç kadınların cilt bakım rutinlerine, annelerin ise bebek alışverişine eklediği Sudocrem hakkında bilgileri araştırdık, paylaşıyoruz. İşte Sudocrem’in faydaları…

Sudocrem Nedir?

Ülkemizde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte pişik, kızarıklık, güneş lekesi gibi cilt sorunları da ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla vatandaşlar, bu sorunlara çare arayışına girmiştir. Bu kapsamda son günlerin sık konuşulan ve birçok sosyal medya fenomeni tarafından önerilen krem Sudocrem karşımıza çıkmaktadır.

Özellikle anneler ve genç kadınlar tarafından merak edilen Sudocrem, aslında bebekler için üretilmesine rağmen birçok yetişkin tarafından da kullanılmaktadır. Bu sebeple Sudocrem ne işe yarar sorusu sıkça gündeme gelmektedir.

Sudocrem Ne Ise Yarar 3

Sudocrem tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan bir pişik kremi olarak piyasaya sürülmüştür. Ancak bu kremin içerdiği çinko vb. maddelerden dolayı kadınlar da sıkça kullanmaya başlamıştır.

Sudocrem küçük yaraların iyileşmesi, sivilcelerin kuruması ve kızarıklığı azaltma gibi birçok cilt sorununa çare olmaktadır. Medikal özelliği bulunan krem eczanelerde, online alışveriş sitelerinde ve bebek malzemesi satan mağazalarda satılmaktadır.

Sudocrem Ne İşe Yarar?

Sudocrem hakkında genel bir bilgi verdikten sonra, bu kremin ne işe yaradığına bir göz atalım… Birçok alanda faydası olan Sudocrem’in, tahmin edilebileceği gibi birçok muadili de bulunmaktadır. Bu kapsamda karşımıza en çok Sudocrem ne işe yarar sorusu çıkmaktadır.

Mucize krem olarak da adlandırılan Sudocrem’in faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Sudocrem’in yapısı itibarıyla su itici bir tabanı bulunmaktadır. Bu sebeple cildi tahriş eden tüm etkenlerin önüne geçmektedir. Dolayısıyla hassas ciltlerin bakımında oldukça faydalı bir etki göstermektedir.
  • Sudocrem’in cildi yumuşatıcı ve nemlendirici bir etkisi bulunmaktadır. Bu sebeple cildi yumuşatarak yatıştırmaya yardımcı olur.
  • Bir bebek bakım kremi olan Sudocrem pişik kremi olarak da bilinmektedir. Bebeğin cildinde koruyucu bariyer oluşturmaktadır. Bu sebeple cildin korunma kapasitesini artırmaktadır.
  • Bebek bezlerinin neden olduğu kızarıklığı ve tahrişi önlemektedir.

Sudocrem Ne Ise Yarar 5

Sudocrem Ne İçin Kullanılır?

Şimdi de Sudocrem ne işe yarar sorusunu genişletelim… Sudocrem’in genel anlamda, cilt sorunlarıyla savaşma konusunda tercih edilen bir merhem olduğunu dile getirmiştik.

Sudocrem neye iyi gelir sorusunun yanıtı ise aşağıdaki gibidir:            

  • Egzama kaynaklı olan kuruluk, kaşıntı ve döküntüye iyi gelmektedir.
  • Güneş ışınlarının ciltte yarattığı kızarıklık ve leke sorunun önüne geçmektedir.
  • Sivilcelerin kurumasına yardımcı olmakta, aknelerin ciltte bıraktığı izlerin tedavisine iyi gelmektedir.
  • Küçük yara, çizik ve kesiklerin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır.
  • Bebeklerde oluşan pişik ve tahriş sorununu engellemektedir.
  • Ağda, sürtünme, düşme sonucu tahriş olmuş olan cildi onarmakta ve yumuşatmaktadır.

Sudocrem Ne Ise Yarar 4

Sudocrem Yüze Sürülür Mü?

Sudocrem ne işe yarar sorusunun yanında bu kremin yüze sürülüp sürülmediği de merak edilmektedir. Sudocrem, akne ve sivilce sorunlarıyla savaşmakta ve bundan dolayı yüze de uygulanabilmektedir. Bu kapsamda Sudocrem’in yüzdeki lekelerin önüne geçebilmesi için ince bir tabaka şeklinde sürülmesi tavsiye edilmektedir.

Sudocrem Sivilce İzlerini Geçirir Mi?

Cilt bakım kremi olan Sudocrem’in sivilce ve akne sorunlarıyla savaştığını söylemiştik. Bu kapsamda Sudocrem’in, üzerine sürüldüğü anda sivilceyi kuruttuğu bilinmektedir.

Sudocrem ince bir tabaka şeklinde yüze uygulandığında, sivilce izlerini geçirmektedir. Ancak bu kapsamda kremin ince bir şekilde cilde sürülmesi önemlidir. Çünkü Sudocrem kalın bir tabaka şeklinde cilde sürülürse, yağlı yapısı nedeniyle tekrar sivilce çıkartabilmektedir.

Sudocrem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Sudocrem hakkında merak edilen bir diğer konu ise güneş yanığına olan faydasıdır. Sudocrem’in nemlendirici özelliği sayesinde güneşten yanmış cildin ferahlamasına yardımcı olduğu bilinmektedir. İçerdiği bileşenler sayesinde ise, bu yanıkların onarılmasına etki etmektedir.

Sudocrem aynı zamanda güneş yanığının meydana getirdiği kızarıklık ve kaşıntının da önüne geçmektedir.  Ancak unutulmamalıdır ki Sudocrem içeriği itibarıyla bir güneş öncesi veya sonrası kremi değildir. Bu sebeple ileri derece güneş yanıklarda değil, basit yanıklarda etkili olmaktadır.

Aydın'da kahreden olay! İlk kez gördüğü annesini saatler sonra kaybetti Aydın'da kahreden olay! İlk kez gördüğü annesini saatler sonra kaybetti

Sudocrem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Sudocrem ne işe yarar başlığı altında değindiğimiz bir diğer konu ise egzama hastalığıdır. Genellikle yapısı gereği kuru olan ciltlerde meydana gelen egzama, soğuktan veya temas edilen kimyasallardan kaynaklı olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Ciltte döküntüye kadar sonuç verebilen egzamanın etkileri, Sudocrem’in yoğun nemlendirici yapısı gereğince en aza inmektedir.

Sudocrem Ne Ise Yarar 2

Sudocrem Fiyatı 2024 Yılında Ne Kadar?  

Bilindiği üzere 2024 Ocak ayı ile birlikte, tüm tüketim maddelerine belli oranda bir zam gelmiştir. İlaç ve kozmetik ürünleri de bu zamdan etkilenen sektörler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Sudocrem’in fiyatı 2024 yılında ne kadar oldu sorusu akıllara gelmektedir.

Sudocrem çeşitli gramajlarda üretilerek tüketiciye sunulmaktadır. Sahip olduğu ağırlığa ve satışa sunulan mağazaya göreyse fiyatı değişiklik arz etmektedir.

2024 yılı güncel verilerine göre Sudocrem fiyatları ortalama olarak aşağıdaki tabloda yer almaktadır: 

Gramaj

Fiyat

Sudocrem 22 gr

99,90 TL

Sudocrem 60 gr

169,90 TL

Sudocrem 125 gr

259,90 TL

Sudocrem 250 gr

320,00 TL

Sudocrem 400 gr

489,90 TL

Muhabir: Ömer ARAZ