Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bugün itibarıyla ekmek fiyatlarında artışa gidildiğini açıklayarak, “Bugün itibari ile ekmek fiyatı birçok ilimizde değişmeye başladı. 200 gram ekmek fiyatını 17,50 lira olarak güncellemek zorunda kaldık” dedi.

AYDIN’DA ZAM BUGÜN DEVREYE GİRDİ

Alınan karar Aydın’da da vakit kaybetmeden uygulanmaya başladı. Fırınların vitrininde yeni fiyatlar yerini alırken, vatandaş sabah saatlerinden itibaren zamlı tarifeyle karşılaştı.

Aydinda Ekmege Zam Sofralarin Vazgecilmezi 1750 Tl Oldu 651642 7D5Ba370875A17Ae1E313Def9E2F9848

Petrol 150 doların üzerine çıkabilir
Petrol 150 doların üzerine çıkabilir
İçeriği Görüntüle

“ZAM KAÇINILMAZDI”

Konuya ilişkin açıklama yapan Kemal Akdağ, sürecin uzun zamandır beklendiğini vurguladı. Akdağ şunları söyledi: ““Fırıncılarımız Ekim 2025’te zam talebinde bulunmuştu. 2026’nın başında bu zammın uygulanması gerekiyordu. Ancak üzerinden 6 ay geçtikten sonra bu zam yapıldı. Bu süreçte asgari ücret zamlandı, mazot 15 liraya yükseldi. Fırıncıların maddi olarak ayakta duracak gücü kalmadığı için artık bu zam kaçınılmaz hale gelmişti.”

VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ

Akdağ, yapılan artışın zorunlu olduğunu ancak vatandaşın alım gücünün de göz önünde bulundurulduğunu belirterek, “Bu yüzden birçok ilimizde olduğu gibi bugünden itibaren Aydın’da 200 gram ekmeğin fiyatı 17 lira 50 kuruşa yükseldi. Bu artış, vatandaşımızın alım gücü düşünülerek yapılmıştır” dedi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE