Ökten, seçim döneminde 48 bin liraya kiralığı minibüsün lüks özelliğe sahip olmadığını dile getirdi.
31 Mart Yerel Seçimlerinde kiralık araçla ve korumayla gezmesi eleştirilen AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, eleştirilere yanıt verdi. 2008 tarihinde merkez ilçe başkanı olduğu dönemden bu yana hakkında bu tarz davranışlar olduğunu ifade eden Ökten, “Çamur at izi kalsın denilerek hakkımda çeşitli haberler yapılıyor. Tecavüz suçlamasını parayla kapatan avukat şeklinde aleyhimde haberler yapıldı. Ben mesleğim boyunca bir tane tecavüz dosyası bakmadım. Bu güzel bir davranış şekli değil. İlk kez bununla karşılaşmadık, devamı gelecek” dedi.

Oktenden Vip Yasam Iddialarina Yanit 464502 F1F5798B54Bfaaaab4F04726Cd247205

“127 BİN LİRA PARTİYE BAĞIŞ YAPTIM”


Seçim döneminde araç kiraladığını ancak aracın VIP özellikli olmadığını dile getiren Ökten, şunları söyledi: “Kiraladığımız aracın içerisinde garson mu, ayrı bir sistem mi var? Bu seçimde il başkanlığı olarak 120 adet araç kiraladık. Bunun bir kısmı kadın ve gençlik kollarına tahsis edildi. Kimisi ses sistemi ile donatılmış. Sokağa çıkıyorsunuz, kaçta geleceğimiz belli değil. Kendimizin de bir yaşamı var. Kendi aracınızı kullanmak istemeyebilirsiniz. Geçen dönem bir arkadaşımız bize araç tahsis etti. Bu seçimde 40 gün biz transporter minibüs kiraladık. Bu özel araç olarak lanse edildi. KDV’si ile bu araca 48 bin lira ödeme yaptık. Şoförle birlikte bu aracı kiraladık. Bunun neresi lükstür? Bu aracın kaç kilometre yaptığı sorulmadı. Ben bu araçla 6 ilçe gezdim. Ben şahsi olarak AK Parti’ye 127 bin lira bağış yaptım. Bu lüks yaşam içinde eşime da araç kiraladığım yazılmış. Bu iş artık başka bir noktaya geldi.”

Oktenden Vip Yasam Iddialarina Yanit 464502 7Fcf2Ab000118C801A9F6453933642D5

KORUMA POLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Koçarlı’dan AK Parti İl Başkanı Ökten’e iki asgari ücret maaş Koçarlı’dan AK Parti İl Başkanı Ökten’e iki asgari ücret maaş


Ökten, koruma için görevlendirilen polis memurunun kendisine 2-3 hafta eşlik ettiğini de belirterek, “Görevde bulunduğum bu bir yıldır kiralık araç kiralıyoruz ve korumayla geziyoruz gibi anlaşıldı. Bana emniyet müdürlüğünce görevlendirilen polis memuru 2-3 hafta eşlik etti. Konuyla ilgili ihtiyaç kalmadığını ifade ettiğimizde göreve iade edildi. İl başkanlığı için koruma istediğimiz ve özel araç kiraladığımız iddiaları doğru değil. Avukatlığım ile ön plana çıktığımız söyleniyor. Masamda duran isimlikte avukat yazmıyor. İl başkanlığı kartvizitimde avukat yazıyor mu? Açıklamalarımızda avukat ifadesi mi kullanıyoruz. Benim mesleğimde olan herkes unvanını yazıyor ama ben yapmadım. İftira niteliğindeki suçlamalara üzülüyorum” diye konuştu. Ökten, AYTER A.Ş’nin avukatlığını yürüttüğünü ancak bu görevi il başkanı olmadan önceden de yaptığını ifade etti.

Muhabir: Kazım Yörükce