Günümüzde birçok insan online platformlardan içerik tüketmeyi tercih ediyor. İnternetten dizi ve film izlemeyi sevenler Netflix üyelik ücreti 2024 yılında ne kadar sorusunun cevabını arıyor.

Peki Netflix üyelik ücreti ne kadardır? Netflix kullanıcılarına çeşitli paketler sunmaktadır. Bu paketlere göre değişiklik arz eden Netflix üyelik fiyatlarını detaylı bir şekilde ele aldık.

Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor

Netflix Üyelik Fiyatları 2024

Gün geçtikçe değişen, gelişen ve globalleşen dünyamızda, teknoloji hayatımızın her alanına hızlı bir şekilde giriş yapmıştır. Öyle ki yerel televizyon kanallarında yayınlanan dizi ve filmlerin yanı sıra, internet aracılığıyla izlenebilen birçok online içerik bulunmaktadır.

Bu içeriklere ise çeşitli platformlar aracılığıyla ulaşılabilmektedir. Bu platformlar arasından ise Netflix, dizi ve film severlerin en çok tercih ettiği uygulamadır. Ülkemizde yaşanan enflasyon ve artan döviz kuru sebebi ile, Netflix abonelik ücretlerine de zam gelmiştir.

Üç paketten oluşan Netflix üyelik fiyatları 2024 yılı itibarıyla aylık olarak aşağıdaki gibidir:

Netflix Üyelik Paketleri

Fiyat

Temel Paket

119,99 TL

Standart Paket

176,99 TL

Özel Paket

229,99 TL

Netflix Uyelik Fiyatlari 4

Netflix Üyelik Paketleri

Netflix üyelik ne kadar sorusu ile karşımıza, platformun kullanıcılarına sunduğu paketler de çıkmaktadır. Paketlerine göre değişiklik arz eden özellikler ise, platforma üye olmak isteyenler tarafından oldukça merak edilmektedir.

Netflix üyelik paketleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler ise aşağıda yer almaktadır.

Netflix Standart Paket Özellikleri

Netflix’in kullanıcıları için hazırladığı paketler arasında yer alan standart üyelik, yüksek ve Full HD (1080p) video kalitesi sunmaktadır. Bu üyelik sahibi olan kullanıcılar istediği telefonda, tablette, bilgisayarda veya televizyonda uygulamayı kullanabilmektedir.

Reklamsız bir şekilde hizmet veren Netflix, standart paketi ile iki cihazda indirme imkanını da kullanıcılarına vermektedir.

Netflix Temel Paket Özellikleri

Netflix’in bir diğer üyeliği ise temel pakettir. Diğer seçeneklere göre daha uygun fiyatlı olan bu paket aşağıda yer alan özellikleri içermektedir:

HD (720p) video kalitesi ile izleme keyfi sunan Netflix’in bu paketi, yalnızca bir cihaz için içerik indirme imkanı bulundurmaktadır. Ancak istenilen telefonda, tablette, bilgisayarda ya da televizyonda reklamsız içerikler izlenebilmektedir.

Netflix Özel Paket Özellikleri

Netflix’in en pahalı ancak en kaliteli hizmet sunan üyelik yöntemi ise özel pakettir. Bu kapsamda özel paket, kullanıcılarına ultra HD (4K) ve HDR video kalitesi ile izleme keyfi sunmaktadır. Ayrıca paket konumsal ses özelliğini içermektedir.

Diğerleri gibi istenilen telefonda, tablette, bilgisayarda ya da televizyonda reklamsız içerik sunan Netflix altı cihazda indirme özelliğine sahiptir.

Netflix Uyelik Fiyatlari 1

Netflix Üyelik Açma

Netflix üyelik fiyatları dışında merak edilen bir diğer konu ise üyeliğin nasıl açıldığıdır. Netflix üyelik açma aşamaları oldukça basittir.

Netflix üyelik açma aşamaları aşağıdaki gibidir:

  • Öncelikle Netflix adresi ziyaret edilmelidir.
  • Ardından bütçeye ve istenilen imkanlara göre bir plan seçilir. Ayrıca bu plan istenilen zamanda değiştirebilmektedir.
  • Bu aşamadan sonra bir e-posta adresi girip parola belirlenmektedir. Bu aşamanın ardından Netflix hesabı oluşmaktadır.
  • Son aşama olarak ödeme yöntemi için bilgiler girilmelidir. Ödeme planında olduğu gibi, ödeme tercihleri için girilen banka ve kredi kartı bilgileri de dilendiği zaman değiştirilebilmektedir.

Tüm bu aşamaların ardından ise Netflix’i keyifle kullanmak kalır.

Netflix Uyelik Fiyatlari 3

Netflix Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Netflix üyelik fiyatları ve üyelik alma aşamalarının ardından, sıkça merak edilen Netflix için üyelik iptali nasıl gerçekleşir sorusunu inceleyelim…

Netflix üyelik iptali aşamaları aşağıda yer almaktadır:

  1. Netflix hesabını silmek için öncelikle uygulamayı açmak gerekir.
  2. Ardından ise uygulama ekranının sağ alt kısmında yer alan, Benim Netflix'im yazısına tıklanır.
  3. Bu aşamadan sonra yeni açılan ekranın sağ üst kısmında yer alan, Menü düğmesine tıklanır.
  4. Şimdi de Menüde yer alan Hesap düğmesine tıklanılır.
  5. Hesap düğmesinde yer alan Ayarlar sekmesinde, Hesabı sil öğesine gidilir.
  6. Açılan sayfada çıkan Güvenlik Kontrolü tamamlanır.
  7. Ardından ise Netflix hesabı kapanmış olur.

Netflix hesabını kapatma konusunda bilinmesi gereken birkaç husus yer almaktadır. Bunlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Netflix hesabı 10 ay içinde geri alınmazsa kalıcı olarak silinir.
  • Netflix hesabı, kesilen hesap dönemi içerisinde kapatılırsa ödeme geri alınamaz.
  • Üyelik, ödenen son hesap kesim tarihinin bitmesi ile son bulur. Bu tarihten sonra Netflix içeriklerine erişilemez.

Sık Sorulan Sorular

Netflix üyelik fiyatları ve hesap ayarlarının ardından, kullanıcıların sıkça merak ettiği detayları cevaplandıralım…

Netflix Üyelik Ücreti 4 Kişilik Ne Kadar?

Netflix’in kullanıcılarına sunduğu paketler kapsamında kullanıcı sayıları, her paket için 4 kişidir.  Bu kapsamda özel paket için dört, standart paket için iki ve temel paket için bir cihaz erişimine izin verilmektedir. Bu sebeple kullanıcı sayısına göre Netflix üyeliği kaç TL sorusu, paket fiyatları ile aynı yanıtı almaktadır.

Netflix Deneme Üyeliği Var Mı?

Diğer popüler online içerik platformlarının yanı sıra, Netflix deneme üyeliği sunmamaktadır. Ancak Netflix’in ayrıcalığı yıllık taahhüt yapmamasıdır. Bu sebeple vatandaş istediği her an üyeliğini sonlandırabilmektedir.

Netflix’te Öğrenci Fiyatı Var Mı?

Netflix üyelik fiyatları kapsamında merak edilen bir diğer konu ise öğrenciler için ayrı bir fiyat olup olmadığıdır. Ancak Netflix üniversite öğrencileri için indirimli bir fiyat tarifesi sunmamaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ