Nazilli’de Pınarbaşı Mahallesi Dereağzı yolu üzerindeki piknik alanında gerçekleştirilen organizasyona siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen de katılım sağladı.

Whatsapp Image 2026 05 10 At 17.20.16

GELENEKSEL YARIŞMALAR VE TÜRKÜLERLE ŞENLİK HAVASI

Doğayla iç içe gerçekleşen etkinlikte vatandaşlar piknik yapıp mangal keyfi yaşarken, halat çekme, çuval yarışı ve yoğurt yeme gibi geleneksel yarışmalar büyük ilgi gördü. Gün boyunca çalınan türküler eşliğinde halaylar çekilirken, Hıdırellez kutlaması adeta bayram havasında geçti.

Whatsapp Image 2026 05 10 At 17.13.08

Etkinlik alanında çocuklardan yaşlılara kadar her yaştan vatandaş gönüllerince eğlenirken, dayanışma ve paylaşım kültürü de ön plana çıktı. Katılımcılar, baharın gelişini dostluk ve kardeşlik ortamında kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Whatsapp Image 2026 05 10 At 17.10.37

“BAHARIN VE BEREKETİN BULUŞMASI”

Şenliğin ev sahibi olan Halit Civlez, Hıdırellez’in toplum için önemli bir kültürel değer olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Civlez, “Baharın, bolluğun ve bereketin bir araya geldiği bu özel günde canlarımızla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Karacasu'da bu işin kazancı ayda 2,5 asgari ücreti bulabiliyor
Karacasu'da bu işin kazancı ayda 2,5 asgari ücreti bulabiliyor
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 05 10 At 17.10.36

“ANADOLU KÜLTÜRLER YUMAĞI”

Burada Alevi yurtlaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Bugün burada Alevi canlarımızla beraber baharın gelişini umudu, mutluluğu hep beraber hıdırellezi kutluyoruz. Alevi canlarımız burada hepsi mutlu. Barış içerisinde kardeşlik içerisinde bütün iyi niyetimizle hep beraber Nazilli halkı olarak bu şekilde kutluyoruz. Bu bir gelenek bu gelenekleri devam ettirmek istiyoruz. Bu gelenekler kökümüzden gelen varlıklarımız, bu geleneklerimiz olmadan bizler olamayız. Bu geleneklerimizi yaşatacağız ki, biz var olalım. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Barış, kardeşlik içerisinde nasıl baharı kutladığımızı herkes gördü. Bu da beni çok mutlu ediyor.” Bir hafta önce Nazilli’de ilk defa kutlanan Kakava Şenliği hakkında da konuşan başkan Tetik, “ Bizim Anadolu öyle bir yer ki, öyle bir kültür var ki bir hafta önce Romanlarımızla Kakava şenlikleri yaptık. Hemen arkasında da gördüğünüz gibi canlarımızla Hıdırellezi kutluyoruz. Daha değişik değişik kültürleri kutlayacağız. İşte Anadolu bu. Anadolu kültürler yumağı.”

Whatsapp Image 2026 05 10 At 17.10.19

Whatsapp Image 2026 05 10 At 20.41.26

Kaynak: HABER MERKEZİ