Şimdi insanlık aleminin başında yeni bir bela var. Adına koronavirüs denilen salgın - hastalık bütün dünyayı kasıp kavuruyor maalesef. Uzmanları dinleme kısmında - Evden çıkmayın mesafeyi koruyun, bir buçuk metre, üç dört adım, bir kol mesafesi. Haksız da değil uzmanlar çünkü bir kişi yaklaşık beş altı kişiyi hasta edebilir. O beş altı kişi kendi etrafındaki beş altı kişiye daha virüs bulaştırabilir. Bu kadar hızla ilerleyen bir virüs ile karşı karşıyayız maalesef.
Sürekli hatırlayalım ve hatırlatalım. Mecbur olmadığımız sürece evden çıkmayalım.
Bir virüs topluma ilk girdiğinde vaka sayılarında hızlı bir artış, bir kaos, bilinmez bir düşman ile savaşmak, bir şaşkınlık, bir şok hali, korku sarar toplumu.. Geçmişte virüslerinin sayılamayacak kadar çok can aldığını biliyoruz. Gelecekte de insanlığın en büyük korkuları arasında yer edineceği malum.
Evde kalmak gerçekten sıkıcı biliyorum yalnızca, endişeyle sokağa çıkmaktan daha iyi. Çoğu insanın ne yapması gerektiğinin farkına varması zamanı şimdi. Birinin hayatını kaybetmesi en büyük kayıp. Sıkıldım diye evden çıktınız ve virüse yakalandınız.!!
Biraz olsun düşünün: buraya tırnaklarınızla kazıyarak geldiniz, değil mi ?
Bir vefat haberi duymak çok korkunç olmalı, değil mi ?
İnsanlar virüs nedeni ile ölenler için korkunç derecede üzülüyor olmalı. Sizin için en önemli anın, içinde bulunduğunuz an olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Çünkü, yalnızca o an, elinizden bir şey gelebilir. Sizin için en önemli kişi ise o an birlikte olduğunuz kişidir. Çünkü hiç kimse, bir başka kişiyle bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez. Ve sizin için en önemli iş, iyilik yapmaktır. Çünkü, kişinin bu dünyaya gelmesinin tek nedeni budur. Yaşadığınız her şeyden korkamazsınız. Tecrübe ettiğimiz tek ölüm, diğer insanların ölümüdür. Bu da son derece kötüdür.
Kanımız dondu, bizi bu hale sokan şey neydi ? Hastalanıp ölen kişinin ben ve ya sen olman mı ?
Mutlu olmak için manevi değerlere sarılmak ve maddi beklentileri düşük tutma döneminde olmalıyız. Daha iyi bir gelecek, daha güzel bir hayat bizlerin olsun, sağlıklı kalın. Evde Kalın!