Sahip olduğumuz nimetlere hamd etmek, şükürler olsun Rabbime demek istiyorum bu Cuma yazımda. Öncelikle, bizleri 27 Eylül sabahına ve cumasına ulaştıran Cenab-ı Allah’a hamdediyor, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’e salat ve selam ediyorum. (Allahümme salli alâ Muhammed)
Bizlere görmek için göz, koku almak için burun, düzgün konuşmak için dil, duymak için kulak, düşünmek için akıl veren, bizleri kusursuz ve mükemmel yaratan Allah’a hamdolsun. Günahlarımızı alnımıza yazmayıp bizleri utandırmayan Allah’a şükürler olsun. Yağmur bulutunun sahip olduğu 300 bin tonluk suyu bir anda boşaltıp bizi helak etmek yerine, damla damla ve tek tek indirip bize hayat veren Allah’a şükürler olsun.
Uyandırdığın her güne, verdiğin her nefese Elhamdülillah. Açken doyuran, uykudan uyandıran, güçsüzken dayandıran Allah’a hamdolsun.
Ruhumu uykudan uyanıp bana geri döndüren, vücuduma afiyet ve kendini zikretme fırsatı veren Allah’a hamdolsun.
Bizi milyarlarca insan arasından seçip, Müslüman olarak yaratıp, Müslüman olarak hayatıma devam ettiren Rabbime hamdolsun.
Allahım Mübarek Cuma günü hürmetine, Taksim edeceğin her hayırdan, hidayet vereceğin nurdan, Dağıtacağın Rahmetten, vereceğin rızıktan, gidereceğin sıkıntıdan, kaldıracağın musibetten ve koruyacağın fitneden en çok nasiplenen kullarından eyle bizleri.
Günde beş defa huzuruna çağırıp adeta “Gel kulum nefes al” diyen Allah’a hamdolsun. İçtiğimiz suyu gökyüzünden gönderen, yediklerimizi kara topraktan çıkarıp, rengarenk ve her biri ayrı bir tat ile bizlere sunan, 1800 kilometre hızla dönen ve içindekileri uzaya fırlatmayan Rabbbime hamdolsun. Bizleri sabaha uyandırana, umudu verene, rızkı verene, huzuru veren Allah’ımıza hamdolsun.
Kulaklık kablolarının bile birbirine karıştığı bu alemde, insan vücudundaki 97.000 kilometrelik kan damarlarını birbirine karıştırmayan sonsuz güç ve ilim sahibi Allah’a hamdolsun.
Bizleri namaz kılmaya, oruç tutmaya layık gören Rabbime hamdolsun. Müslüman bir ülkede doğmamızı ve Efendimiz (SAV)’e ümmet olmamızı nasip ettiğin için şükürler olsun.
Kulağıma ezana, gönlümü namaza aşina kıldığın için şükürler olsun. Alnım secdeye değdiği için şükürler olsun.
Şükürsüz geçen her anıma tövbe ettim.
Eski-yeni, geçmiş-gelecek, gizli-açık tüm günahlarım için tövbe ettim. Af dilerim Rabbim. Bu tövbeyi nasip ettiğin için de şükürler olsun.
Bu vesileyle, Cuma’nın hayrı ve bereketi üzerinize olsun.