Herkese merhaba.
Çok sıcak bir hafta sonundan hepinizi selamlıyorum değerli SES Gazetesi okurları. Bu yazım daha hayatının yolun başında olan gençlerimiz için. Eğer 20’li yaşlarında isen bu yazı seni ilgilendirir genç dostum koş gel.
Dostum eğer 20’li yaşlarındaysan kesinlikle konfor alanından çıkmalısın. Genç bireysin. Memleketinden uzaklaşmak istiyorsan eğer bunun için bir plan oluşturmanı şiddetle tavsiye edebilirim. İçinde büyüttüğün tipik kuralları terk etmek kişiliğinin gelişmesine kesinlikle yardımcı olacak. Evde kalarak yapamayacağınız şekilde büyümeye zorlayacaktır.
Bu konuda çevrenizin büyük bir rolü vardır. Nasıl hissettiğinizin, ne düşündüğünüzün, kiminle takıldığınızın önemsedikleriniz ve yaptıklarınız hakkında büyük bir role sahiptir. Ortamını değiştirmeyi başarırsan odağında kesinlikle değişecektir. Bırakın birlikte büyümeyi. Kendinize ortak ilgi alanlarına dayalı arkadaşlar edinmeyi başarın.
Bir şeyi üstüne basa basa vurguluyorum. Kesinlikle konfor alanından çıkmalısın. Sonsuza kadar olmasa bile taşınmak, seyahat etmek, dünyayı görmek…
Unutmayın ki yaşadığınız hayat çevrenizdeki kişilerden çok daha fazlasını barındırıyor.
Kalın sağlıcakla…
Saygılarımla!