Uzun süredir merakla beklenen Karacasu'da TOKİ konutlarının ne zaman teslim edileceği konusunun akıbeti belli oldu. Buna göre TOKİ'de ilk anahtar teslimi 15 Aralık'ta başlayıp 26 Aralık'ta sona erecek. Blok sırasına göre yapılacak anahtar teslimleri ilk olarak 3+1 konutlarda başlayacak.

Didim’de iki ayrı parsel 11 Aralık’ta satışta
Didim’de iki ayrı parsel 11 Aralık’ta satışta
İçeriği Görüntüle

TOKİ resmi İnternet sitesinde yapılan duyuruya göre tamamı 3+1 olan GB-1 ve GB-2 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 15 Aralık Pazartesi günü, yine tamamı 3+1 olan GB-3 ve GB-4 bloklardaki 36 dairenin anahtarları 16 Aralık Salı günü teslim edilecek.

TARİHLER ŞU ŞEKİLDE

2+1 olan GK-1 ve GK-2 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 17 Aralık Çarşamba günü, GK-3 ve GK-4 bloklardaki 31 dairenin anahtarları 18 Aralık Perşembe günü, GK-5 ve GK-6 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 19 Aralık Cuma günü, GK-7 ve GK-8 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 22 Aralık Pazartesi günü, GK-9 ve GK-10 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 23 Aralık Salı günü, GK-11 ve GK-12 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 24 Aralık Çarşamba günü, GK-13 ve GK-14 bloklardaki 32 dairenin anahtarları 25 Aralık Perşembe günü, GK-15 ve GK-16 bloklardaki 31 dairenin anahtarları 26 Aralık Cuma günü teslim edilecek. Böylelikle 68 adet 3+1 ve 254 adet 2+1 dairenin hak sahibi evlerine kavuşmuş olacak.

TOKİ'DEN YAPILAN BİLGİLENDİRME

TOKİ'den yapılan açıklamada, "Aydın Karacasu Büyükdağlı Mahallesi 322 ADET Konut Projesi Teslim İşlemleriyle İlgili İ Bilgilendirme Notu
Aydın Karacasu Büyükdağlı 322 Adet Konut Projesi’nde yer alan hak sahipleri 15 – 30 Aralık 2025 tarihleri arasında taşınmazlarını teslim alacaklardır.

Bu çerçevede; Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen “Konut Teslim Programı” çerçevesinde Projenin müşavir firması olan EMAY Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik A.Ş aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkânları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır. Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek Tır. 3065 sayılı KDV kanunu gereğince anahtar tesliminde ödemekle yükümlü olunan %10 oranında Katma Değer Vergisi taşınmazın tesliminden sonraki kalan vadelere yayılarak tahsil edilecektir. KDV bedelinin taksitlere yayılarak tahsil edildiğine dair belge veya fatura ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir: Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı aslı ve bir adet fotokopi) Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının taksitlere yayılarak ödendiğine dair fatura. Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK