Konumu itibariyle baraj yakınında ve doğa içerisinde olan işletme damak tadına önem veren müşterilerini ilk günden ağırlamaya başladı.
İzmir Karşıyaka'da 30 yıldır pide ve çorba salonu çalıştıran Ali Küpelioğlu, memleket hasretiyle geldiği Karacasu'ya yeni bir işletme kazandırdı. İzmir'de babasının yanında başladığı pide ustalığını geliştirerek uzun yıllar İzmir Karşıyaka'da Çağlayan Restaurant olarak hizmet veren Ali Küpelioğlu, 2. şubeyi memleketine açtı. Düzenlenen açılış törenine Karacasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Büyükgümüş, Belediye Meclis Üyeleri Cengiz Çumralı, Hüseyin Işıklı, Ataköy Muhtarı Hüseyin Dibek, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan duaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Katılanlar işletmenin hayırlı olmasını temennisini iletti.
MEMLEKET SEVDASIYLA KARACASU'YA GERİ DÖNDÜ
Memlekete hasretiyle Karacasu'ya gelerek böyle bir işletme açtığını köy hayatını sevdiğini söyleyen Ali Küpelioğlu (39), "Aslen Ataköylüyüm. Babam 1974'te İzmir'e giderek pideciliğe başlıyor. Ben de 10 yaşında babamın yanında çalışmaya başladım. Pide ve çorba ustasıyım. 30 yıldır bu mesleğin içindeyim. İzmir Karşıyaka'da Çağlayan Restaurant adı altında hizmet verdik. Halen bir şubemiz orada faaliyetini sürdürüyor. Ben artık Karacasu'da olacağım. Buradaki işletmemizi eşim Pınar'la çalıştıracağım. Bir aile işletmesiyiz. Büyükşehir'de yaşamak daha yorucu. Memleketimi seviyorum. Köy hayatını seviyorum. Çocuklarımın burada büyümesini istedim. Saygı, sevgi, terbiye ve disiplinin küçük şehirlerde korunan değerler olduğunu düşünüyorum" dedi.
KEMİK SUYUYLA YAPILAN ÇORBALAR FARK YARATIYOR
Mekanda genişletme ve detaylı bir tadilat çalışması yaptıklarını dile getiren Küpelioğlu, "200 metrekare kapalı alana sahip. Dışarıda da oturma imkanı var. Aynı anda 100-150 kişiyi ağırlayacak kapasitemiz var. Kemik suyuyla yapılan çorba çeşitlerimizle fark yaratacağımızı düşünüyorum. Asla bulyon kullanmıyoruz. Tüm çorbalarımızı ilikli kemik suyu ile yapıyoruz. Kemik suyunun sağlığa faydası da biliniyor. Kemik suyu 24 saat kaynıyor. Kelle paça, karışık beyin, ayak, işkembe, mercimek çorba çeşitlerimiz var. Onun dışında tahinli dahil tüm pide çeşitlerini yapıyoruz. Çöp şiş, Adana kebap, ızgara köfte ve kabak tatlısı ile halkımızın hizmetindeyiz. Mekanımız doğa içinde manzarasıyla fark yaratıyor. Lezzetli, güler yüzlü, kaliteli hizmet anlayışı ile 10 personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. Herkesi bekleriz" dedi.