BankPozitif’in de aralarında bulunduğu bazı şirketlerin yönetimi, yasa dışı bahis soruşturması kapsamında 14 Mart 2025 tarihinde TMSF’ye devredilmişti. Soruşturma çerçevesinde iş insanı Erkan Kork gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak hakkında dava açılmıştı.
TMSF Yönetimine Geçmişti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Erkan Kork’un sahibi olduğu şirketlere kayyım atanırken, dijital ödeme platformu Payfix ile BankPozitif de TMSF yönetimine geçen şirketler arasında yer almıştı.
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Erkan Kork hakkında 26 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, TMSF tarafından bazı şirket ve taşınmazların satış süreci başlatıldı.

İhaleyi Efor Holding Kazandı
TMSF'nin satışa çıkardığı şirketler arasında en dikkat çekenlerden biri olan BankPozitif, geçtiğimiz aylarda 1 milyar 100 milyon TL muhammen bedelle yeniden ihaleye çıkarıldı.
Daha önce duyurulan ihale çeşitli nedenlerle ertelenirken, gerçekleştirilen son ihale sonucunda bankayı Rize merkezli Efor Holding satın aldı. Holding, Efor Çay ve Ofçay markalarıyla Türkiye’nin önemli çay üreticileri arasında bulunuyor.
Rekabet Kurumu Onayı Verdi
Satış işleminin tamamlanabilmesi için gerekli incelemeleri gerçekleştiren Rekabet Kurumu da hisse devrine onay verdi.
7145 sayılı Kanun’un Geçici 2. maddesi kapsamında TMSF kayyım yönetiminde bulunan BankPozitif’in hisselerinin Efor Holding’e devredilmesine izin verilmesiyle birlikte bankanın yeni sahibi resmen Efor Holding oldu.
2002 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren BankPozitif’in yeni dönemde nasıl bir büyüme ve yatırım stratejisi izleyeceği ise merak konusu oldu.



