Nazilli’de Ocak 2022’den itibaren başlayacak olan oda seçimlerinde Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası başkanlık adayları arasında yer alacak olan esnaf Seyfi Toktaş, Hangar Kafe Restoran’da üyeleri ve esnaf arkadaşlarıyla birlikte kahvaltı etkinliğinde bir araya gelerek, birlik beraberlik çağrısında bulundu. Kahvaltı etkinliğine, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, Saadet Partisi Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca, Nazilli Belediyespor Başkanı Soner Yelkovan, Nazilli S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, çok sayıda esnaf ve üyeler katıldı.

‘EN TEMEL İLKEMİZ EŞİTLİK’


Esnaf ziyaretleriyle gönülleri fetheden Toktaş, saha çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Esnaf ve üyelerle kahvaltıda buluşan Toktaş yaptığı açıklamada, şeffaflık ve eşitlik ilklerinin önceliği olduğunu vurguladı. Toktaş, “Bizim için önemli olan bugünde bizlerle beraber olduğunuz için her birinize ayrı ayrı şahsım ve ekibim adına teşekkür ederim. Bana ve yol arkadaşlarıma bu yola çıkma kararı aldıran sebep, odamız ve esnafımız için değişimin zorunlu hale gelmesidir. Özellikle Mart 2020’de başlayan pandemi sürecinde ben ve tüm esnaf arkadaşlarım zor günler geçirdik. Her ne kadar oda yöneticilerimiz çalışmalar yapsa da genel olarak yetersiz olduğu görüldü. Bununla birlikte değişimin artık bir zorunluluk olduğu kanısına vardık ve bu yola çıktık. Biz yola çıkarken en temel ilke olarak eşitliği belirledik. Ben ve ekibim seçimlerde başarılı olduktan sonra, her bir üyemiz eşit olarak ve eşit şartlarda hizmet alacak. Her üyemiz oda kurallarına kayıtsız ve şartsız uyacak ve oda kuralları hiçbir üyemiz için esnetilmeyecektir. Kısacası yönetimimizde eşit hizmet ve eşit şartlar ilkesi geçerli olacaktır” diye konuştu.

‘HEP BİRLİKTE ODAMIZI YÖNETECEĞİZ’


Bir diğer ilkelerinin şeffaflık olduğunun altını çizen Başkan adayı Toktaş, “Şeffaflığın bizim için önemli olmasının sebebi; odamızın sizlerden topladığı aidatlarla, giderlerinin karşılanması ve yönetilmesidir. Her bir üyemiz en doğal hakkı olan hesap sorabilme hakkını her an kullanabilecektir. Yönetimde olduğumuz sürece sizlere hesap verebilecek şekilde şeffaf olacağız. Her dönem sonunda bilanço yayımlayıp üyelerimize odamızın mali durumu hakkında en detaylı şekilde bilgilendireceğiz. Daha önceki yönetimler için önemsenmeyen fakat bizim için önemli bir diğer sorun ise kadın meslektaşlarımızın temsiliyetlerinin bulunmamasıdır. Odamıza kayıtlı kadın meslektaşlarımızın sayısının önemi olmaksızın, odamızın her bir kurulunda kadın meslektaşlarımıza yer vereceğiz ve kadın yöneticilerimiz aktif bir şekilde faaliyet gösterecek. Odamızın ve meslektaşlarımızın problemlerinin çözümü için birçok proje geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. Temel ilkeler çerçevesinde çözüm odaklı bir şekilde bütün üyelerimiz için ben ve ekibim siz değerli üyelerimizle hep birlikte odamızı yöneteceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.