Özellikle Yörük kültürünün Türk mutfağına kazandırdığı geleneksel yemeklerden keşkek Aydınlıların yaz kış değişilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Keşkek günlerinin dahi düzenlendiği günümüzde vatandaşlar tarifi olmayan bu lezzet ile bir araya geliyor. Yörük ve Türkmen düğünlerinin en önemli geleneksel yemeği Keşkek, artık Aydın’da düğün yemeği olmaktan çıkıp günlük tüketilen yiyecekler arasında yer almaya başladı. Düzenlenen hemen hemen her kermeste diğer yiyeceklerin yanında yerini alan keşkek, özellikle son yıllarda Aydınlıların çok sık tercih ettiği lezzetler arasında yer alıyor. Ana maddesi buğday ve et olan keşkek, odun ateşinde pişirilmesi durumunda daha başka bir lezzete kavuşuyor. 6 aylık oğlak veya kuzudan yapılması daha makbul olan keşkek günümüzde dana eti ve tavuk etinden de yapılıyor. Yapımı esnasında ‘püf’ noktaları bulunan keşkeğin birçok keşkek ustası tarafından atalardan miras yemek olması nedeniyle usulüne uygun olarak yapılıyor. Günümüzde teknolojiye yenilen ve elektronik aletlerle dövülen keşkek, insan gücüyle ve geleneksel yöntemlerle dövüldüğünde adeta etler ve buğday eriyerek sakız kıvamına kavuşuyor. Hazırlanışından sofraya gelişine kadar yaklaşık 24 saatin geçtiği, tamamen el emeğine dayanan keşkek, yaz kış Aydınlıların vazgeçilmez damak tatları arasında yer alıyor. Öte yanan keşkek, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yerini alan geleneksel Türk yemeği olurken vatandaşlar günümüzde keşkek günleri adı altında bir araya gelmeyi de ihmal etmiyor.