Geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir dizi temaslarda bulunan Aydınlı Gazeteci Veysel Karahan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ( CHP) adaylarıyla ilgili gazetemize kulis bilgilerini aktardı. Efeler Belediye Başkan adayının Aydın Baro Başkanlığı görevinden istifa eden Anıl Yetişkin olacağını aktaran Karahan, yapılan anketlerde de Yetişkin’in en önde çıkan aday olduğunu ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR BÜROKARTLARI ADAY OLMAYACAK!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, geçtiğimiz ay gazetecilere verdiği demeçte partisinin bürokrat adayı var mı sorusuna, "Büyükşehir bürokratları aday gösterilmeyecek. Bürokratlarımızın görevleri var." şeklinde cevap vermişti. Efeler'e aday olmak için Büyükşehir Belediyesi'ndeki Çevre ve Koruma Daire Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Gürdal'ın ve diğer bürokratların bu sebepten dolayı aday gösterilmeyeceği öğrenildi. Genel Merkez tarafından yapılan anketlerde ön plana çıkan Yetişkin'in adaylığının kesin olduğu belirtilirken, Tezcan ve Çerçioğlu'nun sevilen hukukçuya olan yakınlığı bu iddiayı güçlendiriyor. Adaylarla ilgili haber merkezimize konuşan gazeteci Karahan, Efeler adayının sevilen hukukçu Yetişkin'in olacağı bilgisini doğruladı.

İLÇELERDE ADAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Efeler Belediye Başkanı adayının kesin gözüyle bakıldığını söyleyen Karahan, diğer ilçelerde de yapılan anket sonuçlarına göre son kararın verileceğini belirtti. Karahan, Germencik'te mevcut başkan Fuat Öndeş'in tekrar aday olarak gösterileceğini, Karacasu'da ise bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Büyükyapıcı'nın tekrar aday yapılacağını ileri sürdü. Söke için belediyenin Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'nin ön planda olduğu, Efeler'de ise İbrahim Gürdal’ın aday yapılmayacağı iddia edildi. CHP'nin ilkesel bir tavır sergileyerek yerel yönetimlerde bürokratların değil, siyasilerin belediye başkan adayı olarak göstereceği konuşuluyor. Öte yandan, Aydın'ın en büyük ilçelerinden Nazilli ve Söke'de kimlerin aday yapılacağı henüz netlik kazanmazken, Özlem Çerçioğlu ve Bülent Tezcan'ın aday adaylarıyla ilgili sık sık istişarede bulunduğu belirtildi.