Funda Türker Çınar, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ( MHP) İncirliova Belediye Başkanlığı’na talip oldu. Geçen hafta parti Genel Merkezi’nde giderek, parti büyükleri ile yaptığı görüşmelerin ardından, aday adaylığı başvurusunu yapan Çınar, partisinin İncirliova İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği toplantıda da aday adaylığını duyurdu.
MHP İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Kaykı ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra vatandaşların ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Türker, “Mensubu olmaktan, ilelebet huzur ve gurur duyduğum, bu kutsal çatı altından, güzel İncirliova’mızın başta merkez mahalleler ve Acarlar olmak üzere, 28 mahallemizde yaşayan tüm hemşehrilerimize sizin vasıtanızla selam ve sevgilerimi yolluyorum. Sağ olunuz var olunuz. Geçtiğimiz hafta; yakın çevremizin bildiği üzere, güzel İncirliova’mız için istişarelerde bulunmak üzere, Ankara Genel Merkezimize çağırıldım. Bu vesile ile sizlere dava büyüklerimizin de selamlarını iletmek istiyorum. Yaptığımız görüşler sonucunda; büyüklerimizin tensip görme ve olurlarıyla, Milliyetçi Hareket Partisi İncirliova Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum. Rabbim muvaffak eylesin” ifadelerini kullandı.

“SAHADA AKTİF OLARAK ÇALIŞTIM”

Hemşehrilerinin oyları ve teveccühleriyle 10 yıl önce ilçe yönetimine mazhar olduğunu belirten Türker, şunları kaydetti: “Görev dönemimizde İncirliova Belediyemizde; meclis ve encümen üyeliği, başkan vekilliği, imar, plan bütçe ve kent estetik komisyon başkanlığı görevlerinde bulundum. Parti büyüklerimizin tensip ve olurlarıyla, 2018 milletvekilli seçimleri için adaylık sürecim nedeniyle görevimden ayrıldım. 2019 yerel seçimleri, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde, Cumhur İttifakı ortakları; Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayları lehine sahada aktif olarak çalıştım. Bildiğiniz üzere; 2018 yılında kurulan Cumhur İttifakı oluşumu neticesinde 2018, 2019 ve 2023 seçimlerine, partimiz ve AK Parti öncülüğünde, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Demokratik Sol Parti destek vermektedir. 2024 yerel seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nın devam edeceği aşikardır.”

“OYLARINI HAK ETMEYE MECBURUZ”

Cumhur İttifakı’nın masa başında kurulan bir ittifak olmadığının altını çizen Türker, “Milletimizin meydanlarda kurduğu, var oluş mücadelesidir. Cumhur İttifakı; ‘Millet aklı, beka için millî karar, Cumhur için istikrar’ şiarıyla, Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı’nın inşası için kurulmuş bir gönül birlikteliğidir. Bir Milli Mutabakat ittifakıdır. Hz. Mevlana'nın dediği gibi ‘Aşk nasip işidir, hesap işi değil. Aşk adayıştır, arayış değil.’ Nitekim; milletimize adanmışlığımız, hesabi değil hasbidir. Aşkımız ise kuru laf değil kalbi hakikattir. Bu ilhamla; ilçemizin her yerinde, ilerleyen süreçte, vatandaşlarımızla buluşuyor, konuşuyor, görüşüyor, dertleşiyor olacağız. İsafakılar’dan Osmanbükü’ne, Hacıaliobası’ndan Beyköy’e, Erbeyli’den Gerenkova’ya, Sınırteke’den Acarlar mahallemize, 28 mahallemizde hemşehrilerimizle birlikte olacağız. Şuna inanıyorum. Bizim kardeşliğimiz; kan bağından değil, gönül bağından geliyor. Dostluklarımız; menfaatten değil, muhabbetten geliyor. Hep söylediğim gibi, Milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir. Tam tersine; biz her yaştan, her kesimden vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül bağıyla, projelerimizle, yapacağımız hizmetlerle, duruşumuzla seçimde oylarını hak etmeye mecburuz. Bunu 10 yıl önce başardık. Tekrar Başaracağız. Biz buna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“İRADEMİZİ ORTAYA KOYDUK”

“Adaylık sürecinde; sonuç ne olursa olsun, partimizin ve Cumhur İttifakı paydaşımız, AK Parti yönetiminin ortak karar alarak göstereceği başkan adayı lehine, inanarak çalışmaya devam edeceğiz. Biz irademizi ortaya koyduk. İnandığımız davamıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta vatanımız için canını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, birliğimiz, beraberliğimiz, istikbalimiz için görev yapan vatan evlatlarımıza kolaylıklar diliyorum” diyen Türker, toplantıda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. İlçe başkanları Tanrıkulu ve Kaykı ile partililer, aday adaylığından dolayı Türker’i tebrik etti.