Gençlik ve Spor Bakanlığı, Koçarlı’da yer alan 480 kişilik yurt binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına karar vermişti. Yaklaşık 2 yıl önce yıkılan yurt binasının yerine 800 kişilik yeni bir yurt binası inşa edildi. 77 milyon liraya yapılan yeni yurt binası, ilk defa öğrenci kabul etmeye başladı. Şimdiye kadar yaklaşık 450 öğrenci, yurda kaydını yaptırdı.

"YABANCILIK HİSSETTİRMEYECEĞİZ"


Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, üniversite öğrencilerine ‘İlçemize hoş geldiniz’ diyerek, "Esnaflar olarak üniversite öğrencilerimize kendi evlatlarımız gibi sahip çıkacağız. Ülkemizin geleceği olan üniversite öğrencilerimiz, okumak için yaşadıkları illerden ilçemize gelmeye devam ediyor. Biz de onların her zaman yanında olup, destek çıkacağız. Kendilerini, yabancı hissetmemeleri için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

NEDİM KAPLAN'A TEŞEKKÜR ETTİLER


Üniversite öğrencilerin Aydın ve Koçarlı’ya ekonomik katkı da sunacağını hatırlatan Başkan Yaman, yeni yurt binasının yapılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a da teşekkür etti.
Muhabir: Yazar Silinmiş