Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alarak Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde organ nakli yapan Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz, geçen yıl üniversitedeki görevinden istifa ederek özel bir hastanede görev yapmaya başladı. Yılmaz ile birlikte aynı dönemde organ nakli yapan Doç. Dr. Mahir Kırnap da bir süre önce ADÜ’den istifa etti. İki doktorun istifası üzerine hastanede organ nakli ameliyatları dururken Sağlık Bakanlığı ADÜ’nün organ nakli ruhsatını askıya aldı.

HASTANE YÖNETİMİNİ SUÇLADI


Doç. Dr. Yılmaz, çalıştığı özel hastanede organ nakli izni ve ruhsatı almak amacıyla daha önceden görev yaptığı ADÜ’de gerçekleştirdiği böbrek nakillerinin ameliyat kayıtlarına ilişkin resmi belge talebinde bulundu. Doç. Dr. Yılmaz kendisinin ve Doç. Dr. Mahir Kırnap’ın ameliyat kayıtlarının değiştirildiğini fark etti. Yaptıkları bazı ameliyatların hastane hekimlerinden E.B.C. yapmış gibi kayıtlara geçildiğini ileri süren Doç. Dr. Yılmaz, değiştirilen belgelerle ADÜ Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’na resmi başvuruda bulunarak organ nakli ruhsatı almaya çalıştığını da öne sürdü. Doç. Dr. Yılmaz, evrak sahteciliği yapıldığı ve ilgililerin görevi kötüye kullandığı iddiasıyla konuyu avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

İKİ DOKTORUN ARASINDAKİ HUSUMET


Konunun yargıya taşınmasının ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, hastane bünyesinde idari soruşturma başlattıklarını açıkladı. Doktorlar arasındaki husumet kaynaklı bir sorun olduğunu dile getiren Rektör Aldemir, “Organ nakli biriminde daha önce görev almış 2 doktor arasındaki husumetten kaynaklanan bir sıkıntı olmuş. Bizim sisteme girip bu notları değiştirme imkanımız yok. Dolayısıyla üniversite hastanemizin konuyla bir alakası bulunmuyor. Ben de bu konuyla ilgili hemen soruşturma başlattım. Bu iki öğretim üyesi arasında olan bir konunun üniversitemizin adını kirletmesine izin vermezdim. Soruşturmanın sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.


SORUŞTURMAYA MÜDAHALE İDDİASI


Rektör Aldemir’in doktorlar arasındaki husumet olarak yaptığı açıklama, konuyu yargıya taşıyan Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz’ın tepkisini çekti. Yılmaz’ın avukatı Pınar Çetin İnan yaptığı basın açıklamasında ‘husumet’ iddiasıyla üniversite yönetiminin olayı farklı yöne çekmeye çalıştığını söyledi. İnan açıklamasında, “Müvekkilim Doç. Dr. Eyüp Murat Yılmaz’ın da tarafı olduğu bu konu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma tamamlanmadan ADÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklama ile konunun husumete dayalı iki hekim arasında olan bir konu gibi gösterilip, aynı zamanda ADÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Başhekimliği’nin herhangi bir bilgisinin olmadığı imajı yaratmak amacıyla konunun başka mecralara çekilmek istenmesi de düşündürücüdür. Zira soruşturması devam eden bu konu ile ilgili, soruşturma tamamlanmadan sanki husumete dayalıymış gibi açıklama yapılması kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin yanında, idari ve adli soruşturmaya da müdahale etmek istendiği manasını taşımaktadır” ifadelerini kullandı.