Fas’ın Fes-Meknes Bölgesi Ziraat Odası’ndan oluşan heyet, tarımsal iş birliği ve tecrübe paylaşımı amacıyla Aydın’ı ziyaret etti. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen programda, ilin tarımsal potansiyeli uluslararası heyete tanıtıldı.

Fasli Heyet Aydinda Tarimsal Potansiyeli Inceledi 9889018E47E6D28D3015E4Fa23278F7C

Ziyaret kapsamında Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen sunumlarda, başta Aydın Zeytinyağı ve Aydın İnciri olmak üzere coğrafi işaretli ürünler ele alındı. Üretim süreçleri, kalite standartları ve ihracat imkanlarına ilişkin detaylı bilgiler paylaşıldı. Program boyunca İl Müdürü Ayhan Temiz’in yanı sıra İl Müdür Yardımcıları Dr. H. Eray Yeşilçayır ve Cengiz Karabulak ile Şube Müdürleri Armağan Tanrıkulu, Mutlu Aktaş ve Hafize Kendirlioğlu da görüşmelere katıldı.

Fasli Heyet Aydinda Tarimsal Potansiyeli Inceledi Db82F3896B2754D02Dba30C06666007C

Heyet, programın devamında Germencik ilçesinde bulunan bir zeytinyağı işleme tesisini ziyaret ederek üretim ve işleme süreçlerini yerinde inceledi. Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlknur Kavas, bölgede yürütülen zeytincilik faaliyetleri hakkında heyete bilgi verdi. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Basın İlan Kurumu değerlendirme toplantısı sona erdi
Basın İlan Kurumu değerlendirme toplantısı sona erdi
İçeriği Görüntüle

Fasli Heyet Aydinda Tarimsal Potansiyeli Inceledi 5Ddd7F761D4021095758B3380B6723C5

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI